Δευ11122018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ10:00:40 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ομιλίες της Ταξίαρχου Υγειονομικού ε.ε. Μαριάνθης Συμεωνίδου-Αρμενιάκου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Κ. Μελισσίων

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων εκδήλωση με δύο ομιλίες της Ταξίαρχου Υγειονομικού ε.ε. Μαριάνθης Συμεωνίδου-Αρμενιάκου  με θέματα «Φροντίδα για την ψυχική υγεία όλων» και «Τι είναι Ευτυχία και πως να την αποκτήσετε» και την παρουσίαση του βιβλίου της «5η Εντολή» με απόλυτη επιτυχία.

Περισσότερα...

Παρουσίαση του Βιβλίου της Συγγραφέως Παναγιώτας Λαμπίρη-Καλυβιώτη «100 χρόνια Μελίσσια» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης (Ο.Π.ΑΘ.) παρουσίασε υπό την Αιγίδα του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου Καψάλη το βιβλίο «100 χρόνια Μελίσσια» της συγγραφέως Παναγιώτας Λαμπίρη -Καλυβιώτη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων.

Περισσότερα...

Διάλεξη της Δρ. Ποτίτσας Γρηγοράκου με θέμα «Ζηνοβία, η Θρυλική Βασίλισσα της Παλμύρας» στη  Δ.Κ. Πεντέλη

Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Όμιλο Πεντέλης διάλεξη της κα Ποτίτσας Γρηγοράκου, Δρ. Πανεπιστημίου Παρισίων-Ερευνήτρια του Ελληνικού Πολιτισμού της Ανατολής-Καθηγήτρια στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα: «Ζηνοβία, η Θρυλική Βασίλισσα της Παλμύρας» στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Δ.Κ. Πεντέλης.

Περισσότερα...

Δ. ΣΤΕΡΓΙΟΥ: Οι εξουσίες και οι άνθρωποι που ανέρχονται σε αυτήν, πρέπει να ενσκύπτουν για να ξέρουν ότι η ανάδειξη της κοινωνίας προς τα πάνω είναι στοιχείο που πρέπει να σε κάνει να γαντζώνεσαι από τη γη

Ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δ. Στεργίου-Καψάλης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση παρουσίασης του 4τομου έργου του Σαράντου Καργάκου, επισημαίνοντας κάποια από τα σοβαρά μηνύματα, που εξάγονται ενός μεγάλου μέρους της Παγκόσμιας Ιστορίας, ρίχνοντας το βλέμα του στο τεράστιο έργο “Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος” του εξαιρετικού ιστορικού.

Περισσότερα...

Ο ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ...

Φωτ.: Ν. Καμπέρης, Σ. Καργάκος, Κ. Γεωργόπουλος

Ο κ. Νίκος Καμπέρης Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πελοποννησίων της Δ.Κ Μελισσίων, αναφέρθηκε στον “εξαιρετικό ιστορικό” κ. Σαράντο Ι. Καργάκο κατά την παρουσίαση του 4τομου έργου του “Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ”, που πραγματοποιήθηκε την 12η Οκτωβρίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μελισσίων (Πλ. Αγίου Γεωργίου).

Περισσότερα...

Παρουσίαση του Βιβλίου «Ένας Κυβερνήτης για την Ελλάδα» του πρ. Λυκειάρχη του Λυκείου Δ.Κ. Πεντέλης Ιστορικού Λευτέρη Παπακώστα

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου παρουσιάστηκε υπό την Αιγίδα του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου Καψάλη από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ο.Π.ΑΘ.) του Δήμου Πεντέλης σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Αγγελάκη το βιβλίο του πρ. Λυκειάρχη του Λυκείου της Δ.Κ. Πεντέλης, ιστορικού Λευτέρη Παπακώστα «Ένας Κυβερνήτης για την Ελλάδα» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων.

Περισσότερα...

Παρουσίαση του 4τομου έργου «Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος» του Ιστορικού Σαράντου Ι. Καργάκου

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πελοποννησίων Δ.Κ. Μελισσίων και υπό την αιγίδα του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου Καψάλη, η παρουσίαση των τεσσάρων τόμων του έργου του Ιστορικού κου Σαράντου Ι. Καργάκου «Ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων με το οποίο ο συγγραφέας εξετάζει τον Πόλεμο σε όλη την χρονική και κοινωνική διάστασή του.

Περισσότερα...

Μουσικό Αφιέρωμα στον Αείμνηστο Συμπολίτη μας Σάκη Μπουλά σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2018

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου έκλεισε ο κύκλος των Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2018 από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης με το Μουσικό Αφιέρωμα στον αείμνηστο συμπολίτη μας Σάκη Μπουλά στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γυμνασίου-Λυκείου της Δ.Κ. Ν. Πεντέλης.

Περισσότερα...

Θεατρική Παράσταση «Η Ψυχή Μου Η Ψυχή Σου» από τη Θεατρική Ομάδα Έναστρες Καρδιές στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Κ. Μελισσίων

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε από τη θεατρική ομάδα Έναστρες Καρδιές η θεατρική παράσταση «Η Ψυχή Μου Η Ψυχή Σου» στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Κ. Μελισσίων, τη διοργάνωση της οποίας είχε η συμπολίτισσά μας κα Βέρα Μελίδου.

Περισσότερα...