Πεμ01242019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ11:39:38 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗ Παρουσίαση του Βιβλίου της Συγγραφέως Παναγιώτας Λαμπίρη-Καλυβιώτη «100 χρόνια Μελίσσια» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσίαση του Βιβλίου της Συγγραφέως Παναγιώτας Λαμπίρη-Καλυβιώτη «100 χρόνια Μελίσσια» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης (Ο.Π.ΑΘ.) παρουσίασε υπό την Αιγίδα του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου Καψάλη το βιβλίο «100 χρόνια Μελίσσια» της συγγραφέως Παναγιώτας Λαμπίρη -Καλυβιώτη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης στον χαιρετισμό του συνεχάρη τη συγγραφέα για το έργο της στο οποίο παρουσιάζει εναργώς και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό την ιστορία των Γκιουλμπαξιωτών, των Βουρλιωτών, των Ποντίων, και των μετοίκων του Αμαρουσίου που την τελευταία 100ετία επέλεξαν την πόλη των Μελισσίων ως τόπο κατοικίας, ζυμώθηκαν με το Πεντελικό και συνέδεσαν τη ζωή τη δικιά τους και των παιδιών τους με τον τόπο.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλος, ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής κος Απόστολος Κακλαμάνης, και ο Πρόεδρος του Ο.Π.ΑΘ. κος Παναγιώτης Μούστρης. Εισηγήσεις είχαν ο Καθηγητής, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κος Χρήστος Ζερεφός, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλίας των Εθνών κα Ευαγγελία Λεονταρίδου, ο Ιστορικός-Συγγραφέας κος Αντώνης Παυλίδης και ο Λυκειάρχης Μελισσίων κος Ιωάννης Μαρκότσης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αρχιτέκτονας- Φιλόσοφος κος Γεώργιος Βλάχος και την παρουσίαση η κα Μαργαρίτα Κοκκινάκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ.Γεωργίου Δ.Κ. Μελισσίων Πατέρας Λουκάς, ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Δ.Κ. Μελισσίων Πατέρας Θεόδωρος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Φωτεινή Βρύνα, ο πρ. Δήμαρχος Μελισσίων κος Δημήτρης Τομπουλίδης, ο εθελοντής Σύμβουλος του Δημάρχου κος Κωνσταντίνος Καζάκος, ο Διοικητής του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ειδικών Νοσημάτων Ταξίαρχος Τσοκάνας Δημήτρης, η πολιτευτής κα Πολυτίμη Λεονάρδου, οι Θεματικοί Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Ηλίας Βιλιώτης, οι Τοπικοί Αντιδήμαρχοι Δ.Κ. Ν.Πεντέλης κος Θεόδωρος Αποστολόπουλος, Δ.Κ. Πεντέλης κος Γιάννης Ζώης, η Δημοτική Σύμβουλος κα Καίτη Μασμανίδου, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ν.Πεντέλης κος Μανώλης Μιχελακάκης, ο Τοπικος Σύμβουλος Δ.Κ. Μελισσίων κος Γιώργος Μαγιάτης, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.ΑΘ. κος Βασίλης Λάζος, η Αντιπρόεδρος της Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χρυσούλα Μπάμπου, η Υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων κα Γιώτα Τσινού, το Μέλος Δ.Σ. του ΟΠΑΘ κος Δημήτρης Τζαμτζής, το Μέλος Δ.Σ. του ΟΚΠΑ κος Θεμιστοκλής Μπαλάσκας,  ο πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης κος Παναγιώτης Γκατζόλης, ο πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Ν.Πεντέλης κος Κώστας Μαργαρίτης, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων