Δευ12172018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ12:08:03 AM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗ Νύχτα μαγική από το Χορωδιακό Φεστιβάλ Πεντέλης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νύχτα μαγική από το Χορωδιακό Φεστιβάλ Πεντέλης

Τo xoρωδιακό φεστιβάλ Πεντέλης “Διονύσης Αποστολάτος” πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σαββατόβραδο της 26.11.2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης, με ελεύθερη είσοδο.

 Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ “ΑΡΤΕΜΙΣ”, ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ.

Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ “ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ” ΑΡΓΟΥΣ

Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Ταξίδευσαν σε αγαπημένα μουσικά μονοπάτια το κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου. Οι Χορωδίες αναφέρονται με τη σειρά που εμφανίστηκαν.

Το Χορωδιακό Φεστιβάλ “Διονύσης Αποστολάτος” διοργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πελοποννησίων υπό την αιγίδα του οποίου λειτουργεί η Χορωδία του Δήμου Πεντέλης.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και κυρίως τα μέλη των Χορωδιών που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο των Πελοποννησίων κ. Νίκο Καμπέρη για τη σκέψη και την πρωτοβουλία του, της διοργάνωσης του Φεστιβάλ. Επίσης ευχαρίστησε τη θεματική Αντιδήμαρχψο κ. Άντα Μπούσουλα, το Διευθυντή της Χορωδίας κ. Χαράλαμπο Μιχαηλίδη.

Ο κ. Στεργίου τόνισε ότι ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός ενώνει κυρίαρχα τις πόλεις και τους ανθρώπους. Σήμερα ο πολιτισμός εκφράζεται στην παρούσα εκδήλωση μέσω των Χορωδιών. Χαρακτήρισε “τρέλα” να ξεκινά κάποιος από το Κιλκίς, το Άργος, την Αμάρυνθο και να κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους και ευτυχισμένους και γεμάτο τον ίδιο. Σημείωσε ιδιαίτερα ότι εκτιμά απεριόριστα το έργο που γίνεται από τη Χορωδία Πεντέλης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Μελισσίων κ. Νίκος Καμπέρης που ήταν ο εμπνευστής και η “ψυχή” του Φεστιβάλ, χαιρέτησε με τη σειρά του τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε και καλωσόρισε τα μέλη των Χορωδιών από Κιλκίς, Αμάρυνθο και Άργος για τη συμμετοχή τους, την αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή τους, όλους τους συνεργάτες του μουσικούς, μαέστρους, τον καθένα ξεχωριστά από τους Χορωδούς για την ευγενική συμμετοχή τους.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ίδρυση και λειτουργία εδώ και πολλά χρόνια της Χορωδίας του Δήμου Πεντέλης και στη συμβολή πολλών ανθρώπων, ειδικά στη συμβολή του Δημάρχου κ. Στεργίου, όπως και στα μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ευελπιστεί ότι θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν.

Ο κ. Καμπέρης τόνισε: “Η συνεισφορά η δική μας είναι η τέχνη, δηλ. η μουσική κόντρα στα όποια προβλήματα της εποχής. Εκδηλώσεις σαν τη σημερινή εξυψώνουν και συνεισφέρουν στο αίσθημα της περιοχής -και σίγουρα- όπως εξυψώνει η μουσική τον άνθρωπο”.

Αν και ερασιτέχνης μουσικός ο ίδιος από νεότητας δυσκολευόταν, όπως είπε, να καταλάβει πως υπήρχε αυτό το συνταίριασμα των φωνών. Τόνισε ότι μόλις πριν από 2 χρόνια που συμμετείχε στη Χορωδία ο ίδιος, διαπίστωσε πόσος κόπος, μόχθος και ταλαιπωρία υπάρχει, με απίστευτο όμως αποτέλεσμα.

Οι Χορωδίες υπάρχουν με θεραπευτικές ιδιότητες, τόνισε ο κ. Ν. Καμπέρης. “Σας το λέω αυτό εγγυημένα, καθώς φεύγουν όλες οι τοξίνες, ο άνθρωπος ταξιδεύει νοερά και αυτό είναι το πλεονέκτημα γι'αυτούς που θέλουν να συμμετάσχουν και να συνεχίσει η Χορωδία (Πεντέλης) στο μέλλον”.

Ο εμπνευστής και συνδιοργανωτής του επιτυχημένου Χορωδιακού Φεστιβάλ κ. Νίκος Καμπέρης ευχήθηκε σε όλους υγεία, καλές γιορτές και καλή ακρόαση.

Οι Χορωδίες έδωσαν τα μέγιστα σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα που ενθουσίασε το κοινό που κατέκλυσε ασφυκτικά την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

*Το συναρπαστικό Φεστιβάλ “Διονύσης Αποστολάτος” μπορείτε να παρακολουθήσετε σε videos λίαν προσεχώς από την ιστοσελίδα www.ermispress.gr

Γιάννης Μπολέτης