Τετ09192018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ09:44:11 AM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΡΟΥΣΙ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόσκληση σε ημερίδα: "Νέα Θρησκευτικά: Ἡ ἑπόμενη ἠμέρα"

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ (ΣΕΦ)

Περισσότερα...

Γ. Καραμέρος: Διασφαλίσαμε για άλλες δυο σχολικές χρονιές τη δωρεάν μεταφορά μαθητών ΑμεΑ στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα

Η Περιφέρεια Αττικής διασφάλισε για άλλες δύο σχολικές χρονιές τη δωρεάν μεταφορά 80 μαθητών ΑμεΑ από την κατοικία τους στο σχολείο και στα εργαστήρια του Σικιαριδείου ιδρύματος, στο Μαρούσι.

Περισσότερα...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι.Ν ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Λατρευτικές συνάξεις της Παναγίας Νερατζιωτίσσης από 7ης έως 9ης Σεπτεμβρίου 2018

Ακολουθεί το πρόγραμμα

Περισσότερα...

Διανομή φρέσκου μαγειρεμένου φαγητού από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμαρουσίου και κατά το μήνα Αύγουστο για την υποστήριξη των ευπαθών συμπολιτών

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης , αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την ευαισθησία του σε άτομα και οικογένειες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας, υποστηρίζει την αδιάλειπτη διανομή του συσσιτίου του κοινωνικού παντοπωλείου και για τον μήνα Αύγουστο, που αποτελεί μία ιδιόρρυθμη περίοδο του καλοκαιριού.

Περισσότερα...

Εορτασμός 15Αύγουστου στο Μαρούσι για την Πολιούχο Παναγία Θεοτόκο, Προστάτιδα της πόλης

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων

Με κάθε επισημότητα το Μαρούσι γιορτάζει και φέτος την Κοίμηση της Θεοτόκου Πολιούχο και Προστάτιδα της πόλης, στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, ενώ με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής, ο Δήμος Αμαρουσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση διοργανώνουν την παραμονή εορταστική λαϊκή βραδιά στην πλατεία Αγίας Λαύρας, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Περισσότερα...

Φύλαξη του Δημοτικού Κοιμητηρίου του Δήμου Αμαρουσίου με εξειδικευμένο προσωπικό επτά ημέρες την εβδομάδα

Γ. Πατούλης: Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες μας, διασφαλίζουμε την προστασία και την ασφάλεια ενός ακόμη χώρου υψηλής επισκεψιμότητας, αλλά και παραβατικότητας

Περισσότερα...

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Μαρίνας στο κτήμα του Συλλόγου «Η Αγία Μαρίνα»,όπου φιλοξενείται «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στη μνήμη της Αγίας Μαρίνας στο Κτήμα του Συλλόγου «Η Αγία Μαρίνα», όπου φιλοξενείται «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Περισσότερα...

Αμέριστη στήριξη και αρωγή στο ιστορικό «Οίκο Τυφλών» Αμαρουσίου από το Δήμο Αμαρουσίου

Θα κάνουμε ότι περνά από τι χέρι μας για να εμποδίσουμε τον εκπλειστηριασμό του ιστορικού Οίκου Τυφλών Αμαρουσίου διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Περισσότερα...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑΣ (Αποκλειστικό)


ΜΑΡΟΥΣΙ. Ο ιστορικός-Βυζαντινολόγος Ν. Μοσχονάς την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 αναφέρθηκε από το χώρο της Παναγιάς Νερατζιώτισσας, στα ιστορικά ευρήματα (βλ. φωτ.) που βρέθηκαν στον περίβολο χώρο της Εκκλησίας κατά την καθαίρεση της κτιστής εξέδρας στο νότιο τμήμα του αύλειου χώρου και συνέδεσε την ιστορική συνέχεια που υπάρχει -με αφορμή ευρήματα- στην ευρύτερη περιοχή έως και σήμερα για τα οποία και θα αναφερθούμε ιδιαίτερα.

Περισσότερα...