Σαβ11172018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ08:58:12 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Συμεών Σκουτέρης στον Επικοινωνία 94FM: «Η γυμναστική για όλους είναι αυτή τη στιγμή το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αγώνισμα της γυμναστικής»!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Συμεών Σκουτέρης στον Επικοινωνία 94FM: «Η γυμναστική για όλους είναι αυτή τη στιγμή το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αγώνισμα της γυμναστικής»!

Μοναδικό θέαμα με εντυπωσιακές χορογραφίες προσφέρει σε όλους τους φίλους της γυμναστικής το “Cosmogym Festival & Contest” που διεξάγεται φέτος για 7η συνεχόμενη χρονιά από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας «Γιώργος Στεφανόπουλος», στο Περιστέρι. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις Γυμναστικής για Όλους που προάγει το πνεύμα του αθλητισμού και του Fair Play. Με ρεκόρ συμμετοχών συγκριτικά με κάθε άλλη χρονιά που ξεπερνά τους 7200 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα το «Cosmogym Festival & Contest» φιλοδοξεί να μεταφέρει σε όλους το μήνυμα της χαράς και της ευεξίας που προσφέρει ο αθλητισμός.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Cosmogym Συμεών Σκουτέρης μίλησε για τη φετινή διοργάνωση στην εκπομπή "MVP στους 94", στον Επικοινωνία 94FM με τον Αντώνη Καλκαβούρα.

Αναλυτικότερα τα όσα είπε:

Για το ρεκόρ συμμετοχών:

«Όντως πρόκειται για ένα πολύ-πολύ μεγάλο event. Ήδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τους 7200 αθλητές, αθλήτριες και προπονητές όλων των ομάδων. Είναι σχεδόν από όλη την Ελλάδα και φέτος είναι ιδιαίτερη τιμή μας, γιατί έρχονται πάρα πολλές ομάδες από την επαρχία, που δεν είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, άρα αυτό δείχνει και την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των ομάδων στη διοργάνωση. Έχουμε 7 ομάδες από τη Θεσσαλονίκη, έχουμε 5 ομάδες από την Κρήτη, έχουμε από την Χίο, από την Ικαρία και από δεκάδες άλλες πόλεις της Χώρας. Αυτό είναι το point, που μας χαροποιεί ιδιαίτερα…!

Για το φετινό event:

«19-24 Ιουνίου στο Ολυμπιακό κέντρο πυγμαχίας στο Περιστέρι θα θαυμάσουμε όλοι χορογραφίες με θεματολογίες όλων των ειδών… τα πάντα… με ενόργανη, με ρυθμική, με ακροβατική, με τραμπολίνο, με χορό μαζί με τη γυμναστική».

Για την αναγνώριση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο

«Ουσιαστικά η διοργάνωση είναι γυμναστική για όλους! Είναι ένα άθλημα, το οποίο πλέον είναι αναγνωρισμένο και από την παγκόσμια ομοσπονδία ως ξεχωριστό αγώνισμα στη σειρά των αγωνισμάτων, που έχει συνολικά η γυμναστική. Άλλο η ενόργανη, άλλο η ρυθμική, άλλο η ακροβατική και πρέπει σιγά-σιγά να ακούμε και γυμναστική για όλους. Είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι, το οποίο αναπτύσσεται, είναι ενταγμένο φυσικά και επίσημα στην ελληνική γυμναστική ομοσπονδία και ακολουθεί κανόνες της παγκόσμιας ομοσπονδίας».

Για την ανάπτυξη του αγωνίσματος

«Νομίζω πως είμαστε σε ανοδική πορεία γενικότερα το άθλημα της γυμναστικής. Δεν είμαι ειδικός για τα άλλα αγωνίσματα, αλλά όλοι βλέπουμε τις επιτυχίες και του Πετρούνια και των νέων αθλητών της ενόργανης. Να ευχηθούμε να πάει όσο το δυνατόν καλύτερη η εθνικής ρυθμικής του αναμπλ, που αυτές τις μέρες αγωνίζεται στην Ισπανία στο πανευρωπαϊκό. Νομίζω, ότι τουλάχιστον η γυμναστική για όλους είναι αυτή τη στιγμή το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αγώνισμα της γυμναστικής! Έχει πάρα πολλές συμμετοχές και πολλές επιτυχίες και σε διεθνές επίπεδο, αλλά και πανελληνίως.

Για τις επιτυχίες

Πέρυσι ελληνική ομάδα στη Νορβηγία πήρε την πρώτη θέση στο Eurogym η Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων και φέτος εκπροσωπούμαστε στο gala του Eurogym στο Βέλγιο με μία ομάδα και από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Οπότε το επίπεδο είναι αρκετά καλό, υψηλό και αναπτυσσόμαστε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Συμεών Σκουτέρη στο παρακάτω link:

https://youtu.be/dYxqPpVLPAc