Πεμ01242019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ11:39:38 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΡΟΥΣΙ ΓΚΑΡΑΖ ΕΥΤΕΡΠΗΣ: ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΓΚΑΡΑΖ ΕΥΤΕΡΠΗΣ: ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ

Με απόφαση της η Οικονομική Επιτροπή την Πέμπτη 1-11-2018  ανακήρυξε την εταιρία ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε ως μειοδότη για την κατασκευή συμπληρωματικών έργων στην επιφάνεια του υπόγειου γκαράζ της πλατείας Ευτέρπης (ΗΣΑΠ).

Είναι η ίδια εταιρία που κατασκευάζει το γκαράζ με αυτοχρηματοδότηση.

Δυστυχώς για το Μαρούσι επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι μας, που εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή.

Η εταιρία εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ο διαγωνισμός έγινε δια προσκλήσεως  μόνο στην ίδια και σε καμία άλλη, έδωσε έκπτωση μόλις 2% επί του προϋπολογισμού της μελέτης, αφού δεν υπήρχε ανταγωνιστής.

Με δεδομένο ότι το ύψος του προϋπολογισμού του έργου είναι 393.000 και ότι συνήθως οι τρέχουσες εκπτώσεις κυμαίνονται από 50-60% ο δήμος θα ζημιωθεί τουλάχιστον κατά 200.000 ευρώ.

Αυτό επισημάνθηκε και από την επιτροπή διαγωνισμού που στο πρακτικό της στις 12-10-2018 έγραψε ότι «κρίνει ασυνήθιστα χαμηλή την προσφερθείσα έκπτωση που έδωσε ο μοναδικός προσκληθείς και συμμετέχων στο διαγωνισμό Οικονομικός Φορέας.»

Για μια ακόμα φορά οι Μαρουσιώτες θα πληρώσουν πανάκριβα τα έργα βιτρίνας της διοίκησης Πατούλη.

Μπροστά στις προεκλογικές της ανάγκες η παράταξη Πατούλη δεν διστάζει να σπαταλήσει 200.000 ευρώ που θα πάνε στην τσέπη του εργολάβου.

Δεν είναι η πρώτη  φορά που η Δημοτική Αρχή καταφεύγει στις απευθείας αναθέσεις χωρίς να υπάρχει επείγουσα κατάσταση ή φυσική καταστροφή.

Και αυτό, παρόλες τις μεγαλοστομίες, μόνο χρηστή διοίκηση δεν  είναι.

Η παράταξη μας έχει προσβάλλει νομικά τις διαδικασίες του διαγωνισμού  στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση , ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου, και αναμένουμε τη θετική γνωμοδότηση της.