Τετ01232019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ05:20:08 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: Newsletter ΠΕΝΤΕΛΗ Λαϊκό γλέντι από ΚΟΒ Μελισσίων – Πεντέλης

Λαϊκό γλέντι από ΚΟΒ Μελισσίων – Πεντέλης

Φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε σε μια ακόμα συνεστίαση της Κομματικής μας Οργάνωσης. Σας ευχαριστούμε για την παρουσίας σας εδώ, όπως ευχαριστούμε και όλους τους συντρόφους, τους φίλους αλλά και τους μουσικούς που συμβάλλουν στη διοργάνωση της σημερινής βραδιάς.

Η φετινή μας συνεστίαση όπως και κάθε χρόνο πραγματοποιείται για την οικονομική ενίσχυση του Κ.Κ.Ε. που διαχρονικά πάει κόντρα σε «θεούς και δαίμονες», σε νόμους που απεργάζονται για τον οικονομικό στραγγαλισμό του, στο ψέμα που πολλές φορές χρησιμοποιούν για να πλήξουν τα οικονομικά του Κόμματος.

Φέτος όμως ήταν μια ξεχωριστή χρονιά. Το ίδιο είναι και η σημερινή βραδιά. Αυτό, γιατί φέτος το Κόμμα έκλεισε τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του. Έναν αιώνα αγώνων και θυσιών. Τιμάμε λοιπόν σήμερα αυτήν τη συγκλονιστική πορεία. Επιδιώκουμε να γίνουμε πιο ικανοί , παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες γενιές των αγωνιστών , «με το λαό, για το σοσιαλισμό» όπως λέει το σύνθημα μας για τον εορτασμό των 100χρονων.

Νιώθουμε δικαιολογημένη περηφάνια, γιατί πριν από 26 χρόνια, τη μέρα που κατέβαινε η κόκκινη σημαία από το Κρεμλίνο, ο "Ριζοσπάστης", ως δημοσιογραφικό όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ έγραφε στο ιστορικό του πρωτοσέλιδο:

"Σύντροφοι, ψηλά τη σημαία! Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών”!

Νιώθουμε χαρά γιατί συναντηθήκαμε και συναντιόμαστε όλες οι γενιές των αγωνιστών. Του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του Δημοκρατικού Στρατού, του αντιδικτατορικού αγώνα, όλων των μετέπειτα αγώνων.

Νιώθουμε χαρά γιατί έχουμε απόψε ανάμεσα μας αγωνιστές της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, της ΕΠΟΝ, του ΕΛΑΣ, του Δ.Σ.Ε. Γιατί έχουμε απόψε ανάμεσα μας τους φίλους και τους απογόνους της Εθνικής Αντίστασης . Γιατί εδώ είναι η θέση τους, με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

 

Γιατί πήγαμε και πάμε κόντρα στο ρεύμα του συμβιβασμού και της διαστρέβλωσης. Ξεσκεπάζουμε τη βρωμιά του ΣΥΡΙΖΑ που καπηλεύεται αναίσχυντα τους αγώνες του λαού μας και μιλάει για το ΕΑΜ την ώρα που μετατρέπει την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι για τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, με τον αμερικανό πρέσβη Πάιατ να πηγαινοέρχεται ανενόχλητος σε υπουργεία, δήμους, περιφέρειες, πανεπιστήμια. Αυτή η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έγινε ο καλύτερος μαθητής στην προώθηση των επικίνδυνων αποστολών για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, που χαρακτήρισε «διαβολικά καλό» τον Τραμπ είναι ντροπή και εμπαιγμός απέναντι σε κάθε τίμιο και καλοπροαίρετο άνθρωπο που νιώθει αριστερός, που αγωνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια .

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί να αποκοιμίσει τους εργαζόμενους, υμνώντας τη λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας. Μας μπλέκουν σε ανταγωνισμούς στους οποίους θυσιάζονται ολόκληροι λαοί και διαμελίζονται χώρες για να αυξήσουν τα κέρδη τους, να υπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

Όμως οι λαοί τόσο στη γειτονιά μας όσο και διεθνώς δεν έχουν κανένα συμφέρον από το νέο κύκλο του εθνικισμού και αλυτρωτισμού, της ενίσχυσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Το συμφέρον τους βρίσκεται στην κοινή πάλη για την απόκρουση ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και οργανισμών, στην κοινή πάλη ενάντια στον καπιταλισμό και στα μονοπώλια.

Φίλες και φίλοι,

Αποδείχτηκε ότι καμιά κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού δε μπορεί να δώσει λύσεις στα φλέγοντα προβλήματα του λαού. Κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν αλλά μένει άθικτη η καπιταλιστική ιδιοκτησία , η μήτρα δηλαδή όλων των δεινών του λαού μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. τσακώνονται για το ποιος είναι  πιο ικανός να υπηρετήσει το κεφάλαιο. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ μας λέει να πούμε κι ευχαριστώ από πάνω που αφού διατήρησε όλο το οπλοστάσιο των μνημονίων τώρα πετάει κι ένα ξεροκόμματο. Το ίδιο και με τις συντάξεις που αφού διατήρησε τις 30 περικοπές που έγιναν, αναβάλλει την 31η! Δηλαδή κοροϊδία.

Η δε Ν.Δ. βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ της έχει πάρει τη μπουκιά από το στόμα και επιδίδεται εκτός των άλλων σε χοντροκομμένο αντικομμουνισμό.

Μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο. Ό ένας ψήφισε και ο άλλος εφάρμοσε το νόμο για τις συλλογικές συμβάσεις .

Μαζί  απαλλάσσουν τους επιχειρηματίες από φόρους και εισφορές .

Πάνε τη φορολογία για τα διανεμόμενα κέρδη των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιριών στο 10% ενώ ο μισθωτός και ο συνταξιούχος φορολογούνται με 22% !

Η ακραία πόλωση που θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν μέχρι και τις εκλογές δε μπορεί να κρύψει την κραυγαλέα ταύτιση τους στα στρατηγικά ζητήματα.  

Φίλες και φίλοι,

το επεξεργασμένο σχέδιο του ΚΚΕ απαντά στην ανάγκη του λαού μας να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ζήσει καλύτερα, με μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η λαϊκή εξουσία μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους που σήμερα σπαταλούνται και δημιουργούν χρέη, στο πλαίσιο της σημερινής πολιτικής.

Όλοι οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν με βάση τις ανάγκες τους δωρεάν σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες υγείας, παιδείας, αναψυχής, προστασίας των παιδιών και των υπερηλίκων.

Η αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, θα διαμορφώσει ευνοϊκούς όρους για τη σύναψη επωφελών διεθνών σχέσεων συνεργασίας με άλλες χώρες του κόσμου.

Αυτό είναι το σχέδιο του ΚΚΕ, η πρόταση που καταθέτουμε στο λαό.

Είναι σχέδιο ρεαλιστικό και επίκαιρο γιατί έχει στον πυρήνα του την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Γιατί απαντά στο πως θα φύγουμε από το φαύλο κύκλο της κρίσης , της φτώχειας, του πολέμου.

Σε όλους όσους ρωτάνε γιατί δεν αλλάζουν τα πράγματα, πως θα προχωρήσουμε μπροστά , απαντάμε :

Οι αλλαγές δεν έρχονται από τα πάνω, ούτε από μόνες τους. Καθένας μας έχει τη δύναμη συνειδητοποιώντας ποιος είναι ο αντίπαλος να πάρει μέρος στον αγώνα. Στο δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής, που πρέπει να βαδίσουμε.

Φίλες και φίλοι ,

Το ΚΚΕ σήμερα έχει κρατήσει θέση δίπλα του, στο κίνημα, στους αγώνες σε όλους και όλες, όσοι και όσες, δεν αντέχουν το άδικο, σε όλους όσοι θέλουν να πάει η ιστορία μπροστά. Σε καθέναν που σκέφτεται «ευτυχώς που σε αυτή τη χώρα υπάρχει το Κομουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας.»

Σε όλους εσάς λέμε:

Πάρτε τη θέση σας δίπλα στους κομμουνιστές στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και στις σχολές.

Να δυναμώσουμε το ΚΚΕ παντού και στα σωματεία, στους συλλόγους και στις εκλογές.

Μπροστά μας έχουμε τις ευρωεκλογές, τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές το Μάη.

Όποτε κι αν γίνουν, είτε όλες μαζί το Μάη είτε χώρια οι βουλευτικές,  να ισχυροποιήσουμε το ΚΚΕ.

(μικρή παύση)

100 χρόνια λοιπόν ΚΚΕ , «σεμνή υπογραφή του λαού μας, στις λεωφόρους του μέλλοντος» όπως έγραψε ο ποιητής μας Γιάννης Ρίτσος.

Γράψαμε ιστορία. Συνεχίζουμε. Θα νικήσουμε!