Τετ09182019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ10:31:39 AM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΡΟΥΣΙ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Έντονη ανησυχία για την ασφάλεια νηπίων και μαθητών, διδακτικού προσωπικού και γονιών προκαλεί η ανακοίνωση του δήμου, την 13.9.19, με τίτλο: «Αυτοψίες σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα από τις υπηρεσίες του Δήμου κατόπιν εντολής του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου».

Περισσότερα...

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 18 - 9 – 2019

Η Δημοτική Κίνηση «Εκτός των Τειχών» Αμαρουσίου συμμετέχει στη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στις 18 Σεπτέμβρη 2019 που οργανώνεται στην ημέρα της έκτης επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, συνδικαλιστικές και αριστερές πρωτοβουλίες στο Κερατσίνι.

Περισσότερα...

Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου στις 18/9/2019

Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε Τακτική συνεδρίαση (20/2019) του Σώματος στις 18/9/2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Περισσότερα...

Απόφαση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Θ. Αμπατζόγλου για την τοποθέτηση Γ. Γραμματέα στο Δήμο Αμαρουσίου

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ανακοίνωσε την απόφασή του για την τοποθέτηση της διακεκριμένης νομικού κας Νίκης Γκοτσοπούλου στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου.

Σύντομο βιογραφικό της κας Νίκης Γκοτσοπούλου:

Περισσότερα...

ΔΑΣΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ: Καλή προοπτική η συναίνεση

Η παράταξη «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή» είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη απ’ το γεγονός ότι μετά από τη δική της πρώτη αντίδραση ( με ανακοίνωση ) για το Δάσος Συγγρού, σε αντίστοιχες προχώρησαν οι συνδυασμοί του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, καθώς και η δημοτική αρχή και ο τοπικός τύπος. Αιτία για την δική μας ανακοίνωση ήταν η θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μ. Βορίδη, για την μετατροπή του Δάσους Συγγρού σε «Αγρόκτημα Πόλης» και την χρήση της μεθόδου των ΣΔΙΤ για την «ανάπτυξή» του.

Περισσότερα...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.«Αξιοποίηση» ΔΑΣΟΥΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

Το τελευταίο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σχετικά με επικείμενη «αξιοποίηση» του Δάσους Συγγρού από την Κυβέρνηση και τη νέα Διοίκηση του ΙΓΕ.

Συγκεκριμένα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το νέο πρόεδρο του ΙΓΕ, που το προσδιόρισαν ως «Άλσος» και όχι ως Δάσος Συγγρού αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων ότι:

Περισσότερα...

TO ΔΑΣΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

Για πολλοστή φορά το Δάσος Συγγρού μπαίνει στο στόχαστρο του κεφαλαίου.
Θυμίζουμε ότι η πρώτη ευθεία απόπειρα εμπορευματικής εκμετάλλευσης του Δάσους («αξιοποίηση» και «αναβάθμιση» το λένε) έγινε το 2003, με κυβέρνηση Σημίτη και επί δημαρχίας Τζαννίκου. Τότε που το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, στη συνεδρίαση της 17.7.2003, ψήφισε κατά πλειοψηφία Προγραμματική Σύμβαση για την «αναβάθμιση του κτήματος» μεταξύ του δήμου, του υπουργείου Γεωργίας και του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), διαχειριστή του δάσους, κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Συγγρού. Απόπειρα, που ναυάγησε κάτω και από την αντίδραση  του Μαρουσιώτικου λαού, με τη θερμή συμπαράσταση της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ («Δημοτική Ενότητα») και του «Ριζοσπάστη», που αποκάλυψε και πρόβαλε την επιχείρηση «ιδιωτικοποίησης /τσιμεντοποίησης» .

Περισσότερα...

ΚΑΚΟΙ ΟΙΩΝΟΙ. Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΣΕ "ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΠΟΛΗΣ" ΚΑΙ Η ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ

Ανακοίνωση Μαίρης Διακολιού, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή»

Αρχικά να ευχηθώ καλή πορεία και καλή δύναμη στο νέο, Μαρουσιώτικο, επί το πλείστον, ΔΣ του ΙΓΕ στο καθήκον του για την διαχείριση του Δάσους Συγγρού.

Περισσότερα...

Στέφανος Τσιπουράκης: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΟΛΟΥΣ !!!

Η αγάπη των συμπολιτών μου που με ανέδειξε στην πρώτη θέση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του Αμαρουσίου 
και η εμπιστοσύνη που μου επέδειξε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος μας 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ αναθέτοντας μου τις θέσεις:

Περισσότερα...