Τρι02252020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ05:29:08 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗ Άρωμα γυναίκας στο Δήμο Πεντέλης. Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΧΑΓΙΑ ορκίστηκε Δήμαρχος της πόλης

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Άρωμα γυναίκας στο Δήμο Πεντέλης. Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΧΑΓΙΑ ορκίστηκε Δήμαρχος της πόλης

Ήρθα για να συνθέσω και όχι για να συνεχίσω τις διακρίσεις και το διχασμό”

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο των Μελισσίων η Δήμητρα Κεχαγιά ορκίστηκε Δήμαρχος Πεντέλης. Είναι μία από τις 17 γυναίκες Δημάρχους της Χώρας, όπως εύστοχα τόνισε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της, μετά την ορκωμοσία της Δημάρχου Πεντέλης.

 Του αγιασμού που προηγήθηκε της ορκωμοσίας, προίστατο ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Αρχιμανδρίτης κ.κ. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, οποίος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη κ.κ. Κυρίλλου.

Στη συνέχεια η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά ορκίστηκε υπό τις επευφημίες του πλήθους.

Η νέα Δήμαρχος όρκισε τους Δημοτικούς Συμβούλους που προτίμησαν τον “πολιτικό όρκο”. Στην ουσία είναι δήλωση και έχει ως εξής: Δηλώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην Πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους Νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου.

Ο κ. Σπύρος Κωνσταντάς εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης έκανε ιδιαίτερη δήλωση.

Η κα Δ. Κεχαγιά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε αρχικά στους παρόντες Υπουργούς Κωστής Χατζηδάκης και Νίκη Κεραμέως, θεώρησε δεδομένη την υποστήριξή τους, αλλά και στον π. Δήμαρχο Μελισσίων κ. Μανώλη Γραφάκο, ιδρυτή κατ'ουσίαν της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και στον π. Δήμαρχο Μελισσίων Ιωάννη Μητρόπουλο.

Η Δ. Κεχαγιά -μεταξύ άλλων- τόνισε: “Ήρθα για να συνθέσω και όχι για να συνεχίσω τις διακρίσεις και το διχασμό. Ένα διχασμό που έκανε μόνο κακό στην πόλη μας. Θα υπάρξει άμεσα αποτελεσματικότητα στην καθημερινότητα. Δηλ. στην ασφάλεια, την καθαριότητα, τα πεζοδρόμια”.

Η Δήμαρχος τόνισε επίσης ότι ο Δήμος θα αντλήσε κάθε ευρώ από περιφερειακά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Ιδιαίτερα σημείωσε ότι με συνεργασία και συναινέσεις θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της απλής αναλογικής. “Θα πορευθούμε με κατανόηση και συνεργασία με τους άλλους Συνδυασμούς για το κοινό καλό της πόλης, για όλους”.

Ευχαρίστησε τους ανθρώπους που εργάζονται στο Δήμο και ζήτησε να είναι δίπλα στη Διοίκηση, όπως και η ίδια θα είναι δίπλα τους, ώστε όλοι μαζί να προσφέρουν στους πολίτες αυτό που αξίζουν. Επίσης ευχαρίστησε τους επικεφαλής των άλλων Παρατάξεων.

Ο Υπουργός Κώστας Χατζηδάκης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό δηλώνοντας ότι αυτονόητα θα είναι ο ίδιος, όπως και η Νίκη Κεραμέως, ο Δημήτρης Καιρίδης, ο Μανώλης Γραφάκος δίπλα στο Δήμο Πεντέλης και στη Δήμητρα Κεχαγιά.

Η κα Νίκη Κεραμέως ευχήθηκε επίσης καλή δύναμη, κουράγιο στη Δήμαρχο, τονίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι είναι μία από τις μόλις 17 γυναίκες Δημάρχους της Χώρας.

Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως υποσχέθηκε ότι θα είναι δίπλα στο Δήμο, στη Δήμαρχο.

Στη συνέχεια υπέγραψαν όλοι οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι το πρωτόκολλο ορκωμοσίας.

Η εκδήλωση χωροταξικά, λειτουργικά ήταν άψογα οργανωμένη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την ιδανική τοποθέτηση των δημοσιογραφικών εδράνων.

 

Βλ. βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=VgouptHS-R8&list=PLFA632B2B3AFC35E0&index=4 Oρκωμοσία της Δημάρχου του Δήμου Πεντέλης κας Δ. Κεχαγιάς & Δημοτικών Συμβούλων. ermispress.gr

https://www.youtube.com/watch?v=wC_AIjqvtYc&list=PLFA632B2B3AFC35E0&index=2&t=61s Πολιτική ορκωμοσία Δημ. Συμβούλων. Ομιλία Δ. Κεχαγιά, Κ. Χατζηδάκη, Ν. Κεραμέως ermispress

Γιάννης Μπολέτης

 

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων:

Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως

Ο Βουλευτής Βορείου Τομέα της Β΄ Αθηνών της Ν.Δ. Δημήτρης Καιρίδης

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων και πρώην Δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος

Οι Δήμαρχοι Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος και Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσος Μαυρίδης

Ο πρώην Δήμαρχος Μελισσίων Γιάννης Μητρόπουλος

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λουκία Κεφαλογιάννη και Ελένη Δουνδουλάκη

Οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Σπύρος Σταθούλης και Στέφανος Τσιπουράκης και Παλλήνης Γεώργιος Μουρτζιάπης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αμαρουσίου Δημήτρης Σμυρνής και Διονύσου Θανάσης Κρητικός

Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης Δημοσθένης Πλεξουσάκης και του Τμήματος Ασφαλείας Πεντέλης Γεώργιος Τζατζάκης

Εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Γιάννης Σιδέρης

Οι διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου Πεντέλης

Εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των Ιερών Ναών όλων των Ενοριών του Δήμου Πεντέλης

Διευθυντές και Εκπρόσωποι των Σχολικών Μονάδων, όλων των Βαθμίδων του Δήμου Πεντέλης

 


Ο Μ. Γραφάκος, ο Κ. Χατζηδάκης και η Ν. Κεραμέως

 

Θρησκευτική ορκωμοσία

 

Πολιτική δήλωση