Δευ03302020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ01:32:18 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΜΑΡΟΥΣΙ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: 4οι Αγώνες Δρόμου “ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ “ την Κυριακή 19.2.2017

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: 4οι Αγώνες Δρόμου “ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ “ την Κυριακή 19.2.2017

Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, με τη συμμετοχή του πολυνίκη Μαραθωνοδρόμου, συντονιστή του αγώνα Ν. Πολιά και εκπροσώπων των Μεγάλων Χορηγών και του ΣΕΓΑΣ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου με αφορμή τους 4ους αγώνες δρόμου “ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ” που θα διεξαχθούν την Κυριακή 19.2.2017 επί δημοσίας οδού.

Τη συνέντευξη προλόγισε η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού-Πολιτισμού, Πολεοδομίας κα Ρένα Χαλιώτη και παρουσίασε τους συντελεστές της διοργάνωσης που έγινε πλέον θεσμός στο Μαρούσι και ξεκίνησε από μια ιδέα του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης τόνισε σχετικά ότι είναι μεγάλη τιμή για τον Δήμο Αμαρουσίου και τον ίδιο προσωπικά που ο Ολυμπιονίκης Μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης κατάγεται και έχει γεννηθεί στο Μαρούσι. Από την πρώτη στιγμή επιθυμούσε, όπως σημείωσε, να γίνουν αγώνες προς τιμή του Ολυμπιονίκη στο Μαρούσι, που θα δίνουν το πνεύμα της ευγενούς άμιλας και του Ευ Αγωνίζεσθαι σε όλους και κυρίως στα παιδιά.

Είναι η 4η χρονιά αγώνων που ουσιαστικά δημιουργεί όχι μόνο την ευθύνη αλλά και τη θεσμική κατοχύρωση αυτού του μεγάλου ονόματος που αποδίδεται στον αγώνα. Η συμμετοχή είναι ακόμη μεγαλύτερη φέτος. Αυτό καταδεικνύει την ευθύνη της οργάνωσης που θεωρούμε ότι δεν θα μπορούσε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αν δεν υπήρχαν οι χορηγοί Kinder και Wind, ώστε να υπάρχει η πληρότητα, η δυνατότητα της φιλοξενίας των αθλητών στην πόλη μας με τα απαραίτητα που απαιτούνται”, τόνισε. Αναφέρθηκε επίσης στους χορηγούς Puma, Βίκος, Runner.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι οι αγώνες 1χιλιομέτρου για τα παιδιά και 5 και 10 χιλ. για τους ενήλικες δίνουν μια δυνατότητα πολυσυμμετοχικής διαδικασίας, σημειώνοντας ότι θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλιο σε όλους τους αθλητές, ενώ θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι άνδρες και γυναίκες ανά κατηγορία αγωνίσματος.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον ΣΕΓΑΣ και τους εκπροσώπους του, που παρέχει μεγαλύτερο κύρος στους αγώνες, το συντονιστή των αγώνων Νίκο Πολιά, το Σπύρο Λούη απόγονο του Ολυμπιονίκη Μαραθωνοδρόμου. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε την πρωταθλήτρια Μαραθωνείου Μαρία Πολύζου “που μέσω των αθλητικών ιδεωδών περνά το μήνυμα “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ” και στο κομμάτι της υγείας, ώστε με το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ να δώσουμε τη χαρά σε εκείνους που η τύχη δεν ήταν όπως θα έπρεπε”.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος, συνεχάρη τον Γιώργο Πατούλη για τον αγώνα-θεσμό “ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ” που για τέταρτη χρονιά γίνεται επί δημοσίας οδού. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγώνες και τόνισε ότι είναι χαρά της Ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ να διοργανώνονται τέτοιοι αγώνες ετησίως για όλες τις ηλικίες.

Ο συντονιστής των αγώνων, Μαραθωνοδρόμος Νίκος Πολιάς εξέφρασε τη χαρά του για τη διοργάνωση των αγώνων “ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ” τονίζοντας ότι κάθε χρόνο η συμμετοχή αυξάνεται σε αριθμό και αυτό δείχνει ότι οι δρομείς από το Μαρούσι και όλη την Αττική προτιμούν τις όμορφες διαδρομές του Ολυμπιακού Δήμου Αμαρουσίου.

Ιδιαίτερα στάθηκε στη συμμετοχή του ΣΕΓΑΣ, όπως και στη μέτρηση της διαδρομής από πιστοποιημένο μετρητή της παγκόσμιας ομοσπονδίας αγώνων δρόμου.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 1.400. Ο αριθμός συμμετεχόντων ανεβαίνει καθημερινά, βεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι αγώνες θα γίνουν φέτος σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Ο κ. Νίκος Πολιάς ευχαρίστησε το προσωπικό του Δήμου Αμαρουσίου και τους εθελοντές που στήριξαν και θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια στον τομέα της διοργάνωσης, την πολιτική προστασία και τους χορηγούς.

Ο κ. Σπύρος Λούης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη για την ιδέα διοργάνωσης των αγώνων, επισημαίνοντας ότι οι συμμετοχές μεγεθύνονται χρόνο με χρόνο. Ευχαρίστησε τον ΣΕΓΑΣ για τη στήριξη της διοργάνωσης, όπως και τη Μαρία Πολύζου και την ομάδα της, την οποία συνεχάρη διότι εκτός από Μαραθωνοδρόμος και Ημεροδρόμος (!) δίδει ελπίδα στα παιδιά που έχουν ανάγκες με τη συλλογή τράπεζας μυελού των οστών.

Η Χριστίνα Γαϊτάνη εκπρόσωπος της εταιρίας Ferrero ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη που προσφέρει, όπως τόνισε, μια αφορμή στην εταιρία να δραστηριοποιηθεί από θέση κοινωνικής ευθύνης. Είναι μεγάλη μας τιμή, είπε, που συνεργαζόμαστε με το Δήμο Αμαρουσίου στο κομμάτι της προώθησης του αθλητισμού “Είμαστε υποστηριχτές σε όλες τις δραστηριότητες του Δήμου Αμαρουσίου”.

Η Μαρία Πολύζου είπε: “Είναι πολύ σημαντικό που ο Δήμος Αμαρουσίου αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια. Είμαι εκπρόσωπος του Οράματος Ελπίδας, είμαι Μαραθωνοδρόμος και με όλους τους δρομείς της ομάδας θα υποστηρίξουμε και θα τρέξουμε με ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ. Έτσι θα δώσουμε το μήνυμα. Την ημέρα του αγώνα προσωπικό του Οράματος Ελπίδας θα βρίσκεται στη διοργάνωση, ώστε να γραφτούν δότες εθελοντές μυελού των οστών, να γίνει δειγματοληψία και να μεγαλώσει η τράπεζα των εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Αθλητές και πολίτες μπορούν να γίνουν εκείνη την ημέρα εθελοντές δότες μυελού των οστών μέχρι 45 ετών, ώστε να σωθεί έστω και ένα παιδί”. Υπενθυμίζοντας ότι ο Σπύρος Λούης ήταν ο πρώτος Ολυμπιονίκης ακολουθούμενος από τους ίδιους, συνεχάρη τους διοργανωτές.

Γιάννης Μπολέτης


 

* Οι αγώνες θα λάβουν χώρα την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 10χλμ, 5χλμ και 1χλμ για παιδιά.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο, ενώ θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες σε κάθε αγώνα.

Σημειώνεται ότι στους αγώνες θα υπάρξει ανώτατο όριο συμμετοχών που θα είναι τα 600 άτομα για τα 5 και 10χλμ. και 400 για τον παιδικό αγώνα, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.