Δευ03302020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ01:32:18 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ Δ. ΚΑΤΡΑΜΑΔΟΣ: Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι έμπρακτος αρωγός στους Αθλητές της πόλης που έχουν ή διεκδικούν πανελλήνιες/παγκόσμιες/πανευρωπαικές διακρίσεις και πρόκριση στους Επόμενους Όλυμπιακούς Αγώνες

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δ. ΚΑΤΡΑΜΑΔΟΣ: Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι έμπρακτος αρωγός στους Αθλητές της πόλης που έχουν ή διεκδικούν πανελλήνιες/παγκόσμιες/πανευρωπαικές διακρίσεις και πρόκριση στους Επόμενους Όλυμπιακούς Αγώνες

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο προτάθηκε να μπει σε συζήτηση από το Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Ν. Κατραμάδο, η έμπρακτη υποστήριξη των αθλητών που συμμετέχουν στις Εθνικές Ομάδες ή έχουν Πανελλήνια ή Πανευρωπαϊκή ή Παγκόσμια διάκριση. 

Ζήτησε να γίνει επίσημη καταγραφή της βούλησης  του Δημοτικού Συμβουλίου για να αποτελέσει την βάση για να διαμορφωθεί εισήγηση από τις  υπηρεσίες και να ψηφιστεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρόταση δυστυχώς δεν συζητήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο. 

Στο πλαίσιο δηλώσεων του Δημάρχου για περαιτέρω ενίσχυση των τοπικών αθλητικών σωματείων, επιπλέον της παραχώρησης αθλητικών χώρων, με κάποιο χρηματικό ποσό,  πρότεινα να εξετάσουμε την υποστήριξη / επιβράβευση  των αθλητών που με τις επιτυχίες τους τιμάνε την πόλη μας σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς η πολιτεία δεν στηρίζει τους πρωταθλητές μας και η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει και μπορεί να στηρίξει τα παιδιά της πόλης μας και τις οικογένειες τους, επιβραβεύοντας την δύσκολή προσπάθεια τους για παγκόσμιες διακρίσεις και πρόκριση στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι δικές τους επιτυχίες μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο στα χέρια του Δήμου, ώστε να έρθουν περισσότερα παιδιά από μικρή ηλικία κοντά στον αθλητισμό, αλλά και να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της εμπορικής δραστηριότητας της πόλης. Ο Δήμος πρέπει να στέιλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι πρωταθλητές μας δεν είναι μόνοι τους.

Ελπίζω η πρόταση μου, που δυστυχως δεν μπήκε σε ψηφοφορία για να εγκριθεί προς συζήτηση, να παρακινήσει το ενδιαφέρον για έναν ανοιχτό και ουσιαστικό διάλογο μεταξύ Σωματείων, Δήμου και αναγνωρισμένης αξίας προπονητές της πόλης μας, οι οποίοι συμμετέχουν στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων για την υλοποίηση μια ενιαίας στρατηγικής που θα στοχεύει στην ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού και στην δημιουργία ευκαιριών στον αθλητισμό για όλα τα νέα παιδιά του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης.

 

Δημήτρής Ν. Κατραμάδος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λυκόβρυσης Πέυκης

Πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας Περιβάλλοντος