Τετ04082020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ10:36:09 AM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΡΟΥΣΙ Απάντηση στις δηλώσεις της Προέδρου της Δ.Ε.Π. Αμαρουσίου κας Λέκκα – Καλαντζάκη Ελένης αναφορικά με τις θέσεις του Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Απάντηση στις δηλώσεις της Προέδρου της Δ.Ε.Π. Αμαρουσίου κας Λέκκα – Καλαντζάκη Ελένης αναφορικά με τις θέσεις του Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου

...για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης όπως αυτές εκφράζονται από τον Πρόεδρο του Δ. Σ. του Σ. Ε. Π. Ε. Αμαρουσίου».

Η Πρόεδρος της Δ.Ε.Π. Αμαρουσίου κα Λέκκα - Καλαντζάκη Ελένη προέβη σε δηλώσεις στον τοπικό τύπο της πόλης του Αμαρουσίου θέλοντας να δικαιολογήσει την ανυπαρξία της ως Πρόεδρος της Δ. Ε. Π. και την εσκεμμένη ολιγωρία της, η οποία στηρίζεται σε πολιτικά κίνητρα, αναφορικά με το ζήτημα της εξεύρεσης αιθουσών διδασκαλίας για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στο Δήμο Αμαρουσίου από το σχολικό έτος 2019 – 2020 με βάση το νόμο 4521/2018.

Καλό θα ήταν πριν η κα Λέκκα – Καλαντζάκη Ελ. μιλήσει για να κρίνει τις θέσεις του Σ. Ε. Π. Ε. Αμαρουσίου και τον τρόπο που αυτές εκφράζονται από τον Πρόεδρο του Δ. Σ. του ομώνυμου συλλόγου αναφορικά με το θέμα της εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ./σης με βάση το νόμο 4521/2018 να κοιταχτεί στον καθρέφτη βγάζοντας τα κομματικά και παραταξιακά της γυαλιά και να αναλάβει τις ευθύνες της και αυτή και ο Δήμος Αμαρουσίου, οι οποίες σύμφωνα με το νόμο αφορούν την άμεση εξεύρεση αιθουσών για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπ/σης στο Δήμο Αμαρουσίου από το σχολικό έτος 2019 – 2020.

Επίσης η κα Λέκκα – Καλαντζάκη Ελένη και η διοίκηση Πατούλη οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες του Αμαρουσίου γιατί επί 13 χρόνια που ο κος Πατούλης ήταν Δήμαρχος Αμαρουσίου (με τη στήριξη της κας Λέκκα) δεν χτίστηκε ούτε ένα νέο νηπιαγωγείο και Δημ. Σχολείο στο Μαρούσι και γιατί, ακόμα χειρότερα, προτρέπονται τώρα οι γονείς των προνηπίων να εγκαταλείψουν το Δημόσιο και Δωρεάν Νηπιαγωγείο προκειμένου να φοιτήσουν τα παιδιά τους στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς πληρώνοντας τροφεία και παίρνοντας από το κράτος κουπόνια χρηματικής ενίσχυσης μέσω ΕΣΠΑ που θα καταλήξουν στα ταμεία του Δήμου Αμαρουσίου. Με αυτόν τον τρόπο «υπερασπίζεται» αλήθεια τα δικαιώματα των πολιτών του Αμαρουσίου η κα Λέκκα και η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, βάζοντας τους δηλ. να πληρώνουν τροφεία και κουπόνια στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ενώ η φοίτηση στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο, το οποίο η διοίκηση Πατούλη απαξιώνει και υπονομεύει, είναι απολύτως δωρεάν; Ας πει ξεκάθαρα η Πρόεδρος της Δ.Ε.Π. Αμαρουσίου (κα Λέκκα) ότι η επιδίωξή της είναι ταυτόσημη με αυτήν του απερχόμενου Δημάρχου Αμαρουσίου, δηλαδή του περάσματος των Νηπιαγωγείων στους Δήμους και της ιδιωτικοποίησης των δωρεάν υπηρεσιών που μέχρι τώρα προσφέρουν με την επιβολή ανταποδοτικών κριτηρίων για τους πολίτες χρήστες των υπηρεσιών αυτών.

Εάν η κα Λέκκα – Καλαντζάκη Ελένη επιθυμεί να είναι χρήσιμη στους συμπολίτες της ως Πρόεδρος της Δ. Ε.Π. Αμαρουσίου, ας σταματήσει να αλλάζει τις Δημοτικές Παρατάξεις στις οποίες συμμετέχει σαν τα πουκάμισα προκειμένου να εκλέγεται Δημοτική Σύμβουλος Αμαρουσίου – άλλωστε οι Δημοτικές εκλογές τελείωσαν, και ας ασκήσει άμεσα το ρόλο που οφείλει να έχει σύμφωνα με το νόμο ως Πρόεδρος της Δ. Ε. Π. Αμαρουσίου κάνοντας ό, τι είναι δυνατό για την εξεύρεση των απαραίτητων αιθουσών για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπ/σης στο Δήμο Αμαρουσίου, αφήνοντας κατά μέρος τις κενές περιεχομένου δηλώσεις, τις αερολογίες και τους πολιτικαντισμούς προκειμένου να καλύψει την απραξία και ολιγωρία της ίδιας και της διοίκησης Πατούλη σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης σε ολόκληρη την επικράτεια με την αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΠΕΘ και της πολιτείας

Να αναλάβουν ΟΛΟΙ τις ευθύνες τους

Να σταματήσουν τα παιχνίδια

στις πλάτες των παιδιών, των νηπιαγωγών και του Δημόσιου Νηπιαγωγείου

Μαζικοί διορισμοί Νηπιαγωγών τώρα

15 παιδιά στο τμήμα σε όλα τα Νηπιαγωγεία

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στους ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ


                      Για το Δ. Σ. 

Ο Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας

Δ. Πολυχρονιάδης               Γ. Κοκκινομηλιώτης