Παρ02222019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ07:52:22 PM

Τελευταία Νέα

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ

Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΒΑΛΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (1Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΙΚΑ)

ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΥ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ;

 

Δελτίο Τύπου από τη Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης

Οι περίφημες διαρθρωτικές αλλαγές της τρικομματικής κυβέρνησης, περιλαμβάνουν και συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων. Η πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας, είναι ένας πάγιος ταξικός προσανατολισμός, που όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα υπηρετήσαν, προσπαθώντας να πείσουν ότι η Δημόσια υγεία πρέπει να πληρώνεται και ότι καταργώντας Δημόσια Νοσοκομεία συνεισφέρεις στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Σήμερα με επιχείρημα τη μείωση του χρέους και την κρίση, ολοκληρώνεται το χρόνια τώρα επιδιωκόμενο σχέδιο, δηλαδή το οριστικό κλείσιμο του 1ΟΥ Θεραπευτηρίου (Παπαδημητρίου).

Το 1ο θεραπευτήριο του ΙΚΑ πρώην ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, στα Μελίσσια, ήταν ένα νοσοκομείο με πανελλαδική εμβέλεια , έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα και Μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), που όμως αφέθηκε σκόπιμα εδώ και χρόνια ασυντήρητο κτηριακά και σε μια συνεχώς απαξιούμενη πορεία από πλευράς κυβερνήσεων και διοικήσεων του ΙΚΑ.

Όμως το κτηριακό συγκρότημα των 20 στρεμμάτων, που απομένει μετά την διάλυση των κλινικών και την μεταφορά τους στο Σισμανογλειο και τους Αγίους Αναργύρους, δεν θα μείνει για να θυμίζει ότι έχει θεραπεύσει στη πορεία των χρόνων χιλιάδες ασθενείς και ότι είναι έτοιμο να λειτουργήσει ξανά, όταν η λαϊκή αντεπίθεση το επιβάλει. Του επιφυλάσσεται ένας άλλος ρόλος , να περάσει οριστικά στα χέρια των φερόμενων ως ιδιοκτητών και μάλιστα μαζί με 80 στρέμματα δάσους που συντονισμένες ενέργειες εδώ και χρόνια το μετάλλαξαν σε ιδιωτικό δάσος. Μια πολύτιμη για την υγεία και το περιβάλλον λαϊκή περιουσία δίνεται μποναμάς σε ιδιώτες.

Και εδώ ανοίγει η σελίδα για το δεύτερο έγκλημα. Την παράδοση δημόσιας δασικής έκτασης σε ιδιώτες, με βασικούς υπεύθυνους τα κόμματα εξουσίας της άρχουσας τάξης, με τους δασοκτόνους νόμους τους, αλλά και τις Δημοτικές Αρχές που πέρασαν από τον πρώην Δήμο Μελισσίων εδώ και 25 χρόνια, και διευκόλυναν η κάθε μια με τον δικό της τρόπο να συντελεστεί το έγκλημα αυτό. Φυσικά δεν εξαιρείται από τις ευθύνες της ούτε η σημερινή διοίκηση του καλλικρατικού δήμου Πεντέλης, αφού με την σειρά της συνέβαλε στην οικοπεδοποίηση επιδιώκοντας να περάσει την υψομετρική μελέτη στο 0.Τ. 98Γ (Παπαδημητρίου) με συνοπτικές διαδικασίες και επιδιώκοντας να παραπλανήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Χρόνια τώρα το κράτος και οι διοικήσεις του ΙΚΑ σε συνεργασία με Τοπικές Αρχές και διαφόρους «παράγοντες» γνώριζαν τις προθέσεις και τις επιδιώξεις ιδιωτικών συμφερόντων, που σημειωτέον δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα της υγείας , άρα ούτε ανίδεοι είναι, ούτε αμέτοχοι ευθυνών. Είναι συμμέτοχοι και συνυπεύθυνοι για ένα διαχρονικό έγκλημα, τόσο σε βάρος της Δημόσιας υγείας με την συνεχή απαξίωση του Νοσοκομείου σε όλα τα επίπεδα, όσο και για την μεθόδευση παράδοσης 113 στρεμμάτων συνολικής δασικής έκτασης σε ιδιώτες .

Με το ύποπτο και αποπροσανατολιστικό σύνθημα « ,,,,το δάσος ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ανήκει στους Μελισσώτες ,,,,,» αντέστρεψαν το αυτονόητο ότι δηλαδή , το δάσος είναι δημόσια λαϊκή περιουσία και δεν ιδιωτικοποιείται, δεν πωλείται ούτε αγοράζεται .

Το σχέδιο που εξυφαίνεται για το προσεχές μέλλον μετά το κλείσιμο του Νοσοκομείου, είναι η «εξαγορά» των 80 στρεμμάτων Δασικής έκτασης από τον Δήμο, δηλαδή με τα λεφτά των δημοτών, και που στην ουσία θα αποτελέσει το πανωπροίκι προς τον ιδιώτη.

Για τον λόγο αυτό το Κ.Κ.Ε. και η δημοτική παράταξη που στηρίζει, τότε Δ.Α.Σ. σήμερα ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ , ήταν οι δυνάμεις εκείνες που ανέδειξαν εδώ και 20 περίπου χρόνια τις προθέσεις και τον κίνδυνο ξεπουλήματος, τόσο του Νοσοκομείου όσο και του δάσους, με πολλές και ποικίλες δράσεις, καταγγελίες, συγκεντρώσεις κλπ, προκειμένου να προστατευτούν και το Νοσοκομείο και το Δάσος . Ήμασταν η μόνη δημοτική παράταξη, που είχε διαφωνήσει στην υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος και είχε προειδοποιήσει, ότι η ύπαρξη του Δημόσιου Νοσοκομείου αποτελούσε εγγύηση για την διατήρηση του δημόσιου δάσους και ως λύση πρότεινε τη δήμευση των 113 στρεμμάτων και να κατοχυρωθεί με μια νέα Νομοθετική Ρύθμιση σαν δημόσια λαϊκή περιουσία .

Τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα:

Ανατροπή του Προεδρικού Διατάγματος και ανυποχώρητος μαζικός αγώνας με όλα τα μέσα για το Ιδιοκτησιακό με την επιστροφή ΚΑΙ των 113 στεμμάτων ως δημόσια λαϊκή περιουσία .

Να μη σταματήσουμε να απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου με Δημόσιο χαρακτήρα και με αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας , με το κράτος να χρηματοδοτεί την ανακαίνιση και την στελέχωσή του σύμφωνα με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Σ αυτή την κατεύθυνση θα παλέψουμε αταλάντευτα και με όλες μας τις δυνάμεις.