Παρ02222019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ07:52:22 PM

Τελευταία Νέα

Συνταξιούχοι πληρώθηκαν αναδρομικά από περικοπές συντάξεων

Θα πρέπει να δοθεί επιτέλους μία λύση εδώ και τώρα από την κυβέρνηση γιατί 2.800.000 συνταξιούχοι αισθάνονται για άλλη μια φορά ότι εμπαίζονται

Νέα δεδομένα για τα αναδρομικά των συνταξιούχων δημιουργεί δικαστική απόφαση που δικαιώνει δύο συνταξιούχους της ΔΕΗ οι οποίοι είχαν προσφύγει ζητώντας να τους επιστραφούν ποσά από τις συντάξεις τους που είχαν περικοπεί.

Σύμφωνα με τον Σκάι την απόφαση καταρχάς, έλαβε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, που επιδίκασε σε δύο συνταξιούχους της ΔΕΗ πόσο σχεδόν 3.400 ευρώ, που είχαν περικοπεί με βάση τους νομούς 4051 και 4093 του 2012, τους νόμους δηλαδή που το ΣτΕ έχει κρίνει αντισυνταγματικούς

Το δικαστήριο αναγνωρίζει την υποχρέωση του εναγόμενου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ νυν ΕΦΚΑ να καταβάλλει στους δύο συνταξιούχους το ποσό των 3.386 ευρώ νομιμοτόκως (6% ετησίως) από την επίδοση της αγωγής.

Οι δύο συνταξιούχοι όχι μόνο δικαιώθηκαν, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε η τηλεόραση του Σκάι, έχουν ήδη λάβει τα ποσά που τους επιδικάστηκαν. Η πληρωμή τους από τον ΕΦΚΑ έγινε στις 29 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, το δεύτερο σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ προχώρησε στην πληρωμή των επιδικασθέντων ποσών χωρίς να εφεσιβάλλει την δικαστική απόφαση, καθώς η γνωμοδότηση της τριμελούς επιτροπής του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους επισημαίνει ότι η δικαστική απόφαση συνάδει με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο Σκάι ζήτησε και σχόλιο για την υπόθεση από το υπουργείο Εργασίας, χωρίς όμως, να υπάρξει απόκριση, αφού φαίνεται ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί πλήρως για την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

 

Θα πρέπει να δοθεί επιτέλους μία λύση εδώ και τώρα από την κυβέρνηση γιατί 2.800.000 συνταξιούχοι αισθάνονται για άλλη μια φορά ότι εμπαίζονται.

Η απόφαση αυτή καθώς ο ΕΦΚΑ πλήρωσε χωρίς να προχωρήσει σε έφεση της δικαστικής απόφασης δημιουργεί δεδικασμένο και ανοίγει το δρόμο για την δικαίωση όλων των συνταξιούχων. Παρόλα αυτά οι συνταξιούχοι εξακολουθούν να είναι ανάστατοι καθώς ο βομβαρδισμός πληροφόρησης όσον αφορά τις ενέργειες για τη δικαίωσή τους εξακολουθεί να δημιουργεί σύγχιση, όπως:

1. Κάνετε αίτηση για να πληρωθείτε αναδρομικά δώρα και άδειες.

2. Κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά και χειρογράφως.

3. Προτιμήστε τις χειρόγραφες αιτήσεις γιατί οι ηλεκτρονικές κρύβουν παγίδες.

4. Κάνετε προσφυγή ατομικά ή ομαδικά.

5. Μην κάνετε καμία αίτηση γιατί η απόφαση αφορά όλους τους εργαζόμενους στους οποίους θα καταβληθούν τα ποσά που τους αναλογούν.

Το τελευταίο αφορά δήλωση του αναπληρωτή Υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης κ. Τάσο Πετρόπουλο.

Θα πρέπει να δοθεί επιτέλους μία λύση εδώ και τώρα από την κυβέρνηση γιατί 2.800.000 συνταξιούχοι αισθάνονται για άλλη μια φορά ότι εμπαίζονται.

ermispres.gr