Πεμ02212019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ08:04:11 PM

Τελευταία Νέα

Ενημερωτική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 20-6-2018 από την Επιτροπή κατά των Πλειστηριασμών Αμαρουσίου, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης-Πεύκης στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

Επιτυχημένη η ενημερωτική εκδήλωση της Επιτροπής κατά των Πλειστηριασμών Αμαρουσίου, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιουνίου με επιτυχία η ενημερωτική συνάντηση για το μείζον θέμα των πλειστηριασμών στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης από την Επιτροπή Κατά των Πλειστηριασμών Αμαρουσίου, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Την εκδήλωσαν άνοιξαν εκ μέρους των οργανωτών ο κ. Δημήτρης Κωνστάντος και ο κ. Μανόλης Πάγκαλος, αμφότεροι δημοτικοί σύμβουλοι Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Στη συνέχεια αναγνώσθηκε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης Πεύκης σχετικά με τους πλειστηριασμούς το οποίο συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα στη συνεδρίασή του της Τρίτης 19 Ιουνίου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο δικηγόρος και βαθύς γνώστης του θέματος κ. Δημήτρης Σαραφιανός ο οποίος ανέλυσε το νομικό πλαίσιο που ισχύει ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τη δυνατότητα κατάσχεσης ακόμα και για χρέη των 500 ευρώ. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στις περιορισμένες δυνατότητες παρέμβασης στην εξέλιξη της νομικής διαδικασίας επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό απλά αναβάλλεται και δε ματαιώνεται η δυσμενής για τον οφειλέτη εξέλιξη.

Με δεδομένο ότι τα επόμενα χρόνια αναμένονται να υλοποιηθούν τουλάχιστον 130.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η οριστική και συνολική επίλυση υπέρ των πραγματικά αδύναμων να πληρώσουν τις οφειλές τους μπορεί να επιτευχθεί αποκλειστικά με πολιτική απόφαση.

Στη συνέχεια υπήρξαν ερωτήσεις, ενώ σύντομες παρεμβάσεις πραγματοποίησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης Πεύκης κ. Γεωργία Ποριώτου – Χρούσου, ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης Πεύκης κ. Παναγιώτης Πανταζής, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δήμο Αμαρουσίου, δημοτικός σύμβουλος κ. Λευτέρης Μαγιάκης, ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης, δημοτικός σύμβουλος Μεταμόρφωσης κ. Βασίλης Καραβάκος, ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, δημοτικός σύμβουλος κ. Παντελής Βλασσόπουλος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μεταμόρφωσης κ. Δημήτρης Ρεντζής.

Ανάμεσα στις προτάσεις που διατυπώθηκαν συνάντησαν καθολική αποδοχή η δημιουργία σε κάθε Δήμο γραφείου καταγραφής και υποστήριξης των πολιτών καθώς και η σπουδαιότητα ενημέρωσης και ενεργοποίησης σε επίπεδο γειτονιάς.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα και στους υπόλοιπους Δήμους. Υπενθυμίζουμε ότι η επιτροπή κατά των πλειστηριασμών είναι ανοικτή σε νέα μέλη, αιρετούς και φυσικά πρόσωπα, αποσκοπώντας αποκλειστικά στην υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών, εστιάζοντας ιδιαίτερα σε όσους αποδεδειγμένα και με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια αδυνατούν για αντικειμενικούς λόγους, και εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, κινδυνεύοντας να απωλέσουν την πρώτη κατοικία και τη λοιπή περιουσία τους! 

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να ενημερώνονται για τις δραστηριότητες της επιτροπής ή να εγγραφούν μέλη μπορούν να επικοινωνήσουν στο email: pleistmmp@yahoo.com.