Παρ02222019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ07:52:22 PM

Τελευταία Νέα

“Να δώσουμε όλες και όλοι το «παρών» στη διήμερη εορτή της εθελοντικής προσφοράς αίματος στο Δήμο μας”!

Σε μία εβδομάδα από σήμερα η λαμπαδηδρομία το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου και η εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία να μεταφέρουμε, να αναδείξουμε και να κάνουμε πράξη τα ύψιστα ανθρωπιστικά ιδεώδη της εθελοντικής προσφοράς αίματος στον ανώνυμο πάσχοντα συνάνθρωπό μας!

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου ελάτε όλοι μαζί, οικογενειακά, να τρέξουμε (με χαλαρό ρυθμό) στη λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών που θα διατρέξει Πεύκη και Λυκόβρυση! Θα υποδεχθούμε τη φλόγα στις 6:30' μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λυκόβρυσης και μέσω των οδών Λ. Καραγιάννης - Λ. Ειρήνης - Ελ. Βενιζέλου - Αθ. Διάκου - Χρ. Σμύρνης - Λ. Ειρήνης - Δημοκρατίας - Πίνδου - Ν. Πλαστήρα - Παύλου Μελά θα καταλήξουμε στις 8:30' μ.μ. στο Άλσος Βραβαρέσου όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης ενώ θα προβληθεί και μια παιδική ταινία στον υπαίθριο κινηματογράφο.

Δύο ημέρες μετά, Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η τακτική φθινοπωρινή εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου μας σε συνεργασία με το παιδιατρικό νοσοκομείο "Η Αγία Σοφία" στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης (ισόγειο Δημαρχείου Πεύκης) από τις 10:00' το πρωΐ ως τις 8:00' το βράδυ!

Η πρόσφατη ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι με τους 98 νεκρούς συνανθρώπους μας και τους δεκάδες τραυματίες ευαισθητοποίησε πολλούς συνανθρώπους μας στην εθελοντική προσφορά αίματος λόγω των έκτακτων και αυξημένων αναγκών που παρουσιάστηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δελτίο τύπου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου αναφέρεται μεταξύ άλλων “…τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για τη συλλογή και μετάγγιση αίματος στη χώρα το διάστημα 23/7/2018 έως 23/8/2018 σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2017, δείχνουν ότι φέτος είχαμε αύξηση των αιμοδοτήσεων κατά 7.500. Το ένα τρίτο των αιμοδοτών ήταν αιμοδότες πρώτης φοράς, 32% περισσότεροι από πέρσι, στους οποίους και οφείλεται η αύξηση των αιμοδοτήσεων. Η αύξηση των εθελοντικών αιμοδοτήσεων ήταν 31% συγκριτικά με την περσινή περίοδο, ενώ οι εθελοντές πρώτης φοράς τριπλασιάσθηκαν και ήταν περίπου 6.000 νέοι αιμοδότες. Ιδιαίτερα σημαντικό εύρημα είναι ο υπερτριπλασιαμός των εθελοντών ηλικίας 18 έως 30 ετών που αιμοδότησαν για πρώτη φορά και ήταν 4.168, παρουσιάζοντας αύξηση 71% σε σχέση με πέρσι…”.

Ως δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης αλλά κυρίως ως εθελοντής αιμοδότης εκφράζω προκαταβολικά θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συμπολίτες μας που θα ενεργοποιηθούν, συμμετέχοντας στη λαμπαδηδρομία και στην εθελοντική αιμοδοσία καθιστώντας το Δήμο μας πρωταγωνιστή στην αλληλεγγύη και στην προσφορά ζωής! Επιπρόσθετα να εκφράσω και δημόσια την ευαρέσκειά μου για τη θετική συμβολή της συναδέλφου και Προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ κ. Άννας Ασπραδάκη, της Διευθύντριας τρίτης ηλικίας και ευπαθών κοινωνικών ομάδων του ΚΟΙΠΑΠ κ. Άννας Γαϊτανίδου και όλων των εργαζομένων και εθελοντών για την επιτυχή οργάνωση τόσο της λαμπαδηδρομίας όσο και της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς και την εξαιρετική εκτίμηση και αναγνώριση της πολύτιμης παρουσίας του συμπολίτη μας κ. Γιάννη Ματζαβίνου και της ομάδας «Γέφυρα Αγάπης».

Να δώσουμε όλες και όλοι το «παρών» στη διήμερη εορτή της εθελοντικής προσφοράς αίματος στο Δήμο μας”!

Δημήτρης Κωνστάντος, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης “Λυκόβρυση Πεύκη.-“