Πεμ02212019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ08:04:11 PM

Τελευταία Νέα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΧΕΤΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ;

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΥΚΗΣ-ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

Όσο περνάει ο καιρός αντί να βελτιώνονται τα πράγματα στο δήμο μας όλα πάνε προς τα πίσω. Κι αυτό συμβαίνει ακόμα και σε θέματα καθημερινότητας. Δυστυχώς…

Οι πολίτες αναρωτιούνται γιατί να μην είναι ο δήμος μας καθαρός, γιατί να μην πλένονται τακτικά οι κάδοι, γιατί να μην έχουν καπάκια; Όταν μάλιστα τα δημοτικά τέλη έχουν μειωθεί ούτε ένα ευρώ την εποχή των μνημονίων, κάτι που δεν συμβαίνει στους άλλους δήμους. Γιατί από την ώρα που τα εργατικά κόστη της καθαριότητας έχουν μειωθεί κατά 35-45%, τα δημοτικά τέλη, που είναι ανταποδοτικά, έπρεπε να είναι μειωμένα κατά 20-30%. Τι κι αν η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και ο επικεφαλής της Γιάννης Θεοδωρακόπουλος έχουν φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο κι έχουν δημόσια ζητήσει να τη μείωση οι δημοτικές αρχές Φωκιανού (2011-2014) και Μαυρίδη (2014-έως σήμερα) δεν έχουν δείξει την παραμικρή ευαισθησία.

Στην Πεύκη τα παράπονα είναι ακόμα πιο έντονα γιατί η πόλη έως το 2011, επί δημαρχίας Γιάννης Θεοδωρακόπουλου, ήταν πρότυπο λειτουργίας και μια από τις πιο καθαρές πόλεις της Ελλάδος. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι τα χρέη που είχαν δημιουργηθεί πριν από το 2007, επί δημαρχίας Καμάρα και αντιδημαρχίας Μαυρίδη (του σημερινού δημάρχου) δημιουργούσαν τεράστια προβλήματα.

Την ίδια περίοδο (2007-2011) ήταν που είχε δοθεί μεγάλο βάρος στα σχολεία, όπου ο δήμος πρωτοποριακά, είχε τοποθετήσει και δραστικούς πίνακες, στις παιδικές χαρές, στους αθλητικούς χώρους, στα ΚΑΠΗ, στις κοινωνικές δομές και ιδιαίτερα στους παιδικούς σταθμούς και φυσικά στον πολιτισμό, αφού τότε, επί θητείας Γιάννης Θεοδωρακόπουλου, είχε ιδρυθεί και το Δημοτικό Ωδείο. Για να μην αναφερθούμε στα έργα αναπλάσεων, ιδιαιτέρως στην Κάτω Πεύκη, στη σειρά πεζοδρομίων για να περπατάνε άνετα οι πεζοί, στην κατασκευή της μεγάλης πλατείας Ιωαννίνων και Πίνδου στην Άνω Πεύκη και της πλατείας με τις κολώνες στην είσοδο της Πεύκης από το Μαρούσι, που έγινε για να διώξει «το τέρας» της πόλης.

Δημοσιεύουμε σήμερα, γιατί πρέπει να μιλάμε με ντοκουμέντα, φωτογραφίες από τρία συντριβάνια του δήμου μας (το μεγάλο στην πλατεία Σοφούλη στην Πεύκη και τα μικρότερα στην ΕΤΕ της Πεύκης και μπροστά από το δημαρχείο Λυκόβρυσης) τα οποία είναι εκτός λειτουργίας κάπου ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, λόγω της αδιαφορίας του δημάρχου και των στενών συνεργατών του. Και μαζί παραθέτουμε τη φωνή αγωνίας του Γιάννης Θεοδωρακόπουλου και όλων των στελεχών της μεγάλης ανεξάρτητης παράταξης του δήμου μας, της Συμμαχίας Πολιτών.

«Γιατί δήμαρχε έχετε εγκαταλείψει την πόλη και τους πολίτες;». Να περιμένουμε απάντηση;

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ