Πεμ02212019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ08:04:11 PM

Τελευταία Νέα

Συζητείται αύριο 4.7.2018 στο Δ.Σ Λυκόβρυσης-Πεύκης το θέμα των συμβασιούχων του Δήμου

Ομόφωνη απόφαση για το σχέδιο ψηφίσματος προστασίας των δημοτών από ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Η Εισήγηση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου για τα “Μαρμαράδικα”

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης πραγματοποιήθηκε στις 19.6.2018 χωρίς την παρουσία του Δημάρχου κ. Αναστ. Μαυρίδη αλλά με την παρουσία του εκπροσώπου του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής κ. Σπύρου Κωνσταντά, ο οποίος στήριξε τους συμβασιούχους εργαζόμενους του Δήμου. Οι συμβασιούχοι απογοητεύτηκαν όταν ύστερα από εισήγηση του κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλου να συζητηθεί το θέμα τους ως έκτακτο, το Σώμα απέρριψε την πρόταση με 13 ΟΧΙ και 12 ΝΑΙ.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ κα Γεωργία Ποριώτου διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη της 4.7.2018, ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος αφού τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν στο δικαστήριο της 11 Ιουλίου 2018.

Ήδη το θέμα των συμβασιούχων του Δήμου είναι 1ο θέμα της Η/Δ του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με ομόφωνη απόφαση εγκρίθηκε σχέδιο ψηφίσματος για την προστασία των δημοτών από τους ηλεκτρονικούς συνδυασμούς ύστερα από εισήγηση του κ. Μ. Πάγκαλου.

Στο σχετικό ψήφισμα εντάχθηκαν και 5 σημεία που κατέθεσε ο κ. Βαρσαμής, ύστερα από πρόταση του κ. Πάγκαλου. (Ολόκληρη η σημαντική τοποθέτηση του κ. Μανόλη Πάγκαλου για τους πλειστηριασμούς, στην ιστοσελίδα ermispress.gr).

Εισήγηση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου για τα “Μαρμαράδικα”

Ο πρώην Δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Λυκόβρυσης-Πεύκης “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ” εισηγήθηκε το χαρακτηρισμό ήπιας κυκλοφορίας των γύρω δρόμων ως πεζόδρομους (εκτός της Λαμπράκη) της περιοχής “Μαρμαράδικα”, καθώς πέρυσι έγινε “γιγαντιαία επέκταση” εργοστασίου μαρμάρων. Το θέμα αφορά την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Η πρότασή του τέθηκε σε ψηφοφορία και το αποτέλεσμα ήταν 10 ΝΑΙ, 10 ΟΧΙ και δύο ΠΑΡΩΝ. ΟΧΙ ψήφισε και η Πρόεδρος κα Ποριώτου.