Πεμ02212019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ08:04:11 PM

Τελευταία Νέα

“Έκρηξη” στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης-Πεύκης για το πρόστιμο των 15.000 ευρώ στο ΠΕΑΠ

Χρήστος Φωτίδης, Πρόεδρος ΠΕΑΠ

Η σχετική ερώτηση της κας Μ. Πατούλη δημιούργησε εμπλοκή μεταξύ Δημοτικών Συμβούλων.

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των κ.κ. Κωνστάντου, Κωνσταντόπουλου, Μπαλδεράνου, Πανταζή...

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19.6.2018 και σε ό,τι αφορά τη ζητούμενη έγκριση της 2ης τροποποίησης του προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ του ΠΕΑΠ οικονομικού έτους 2018 ο Πρόεδρός του Χρήστος Φωτίδης ενημέρωσε το Σώμα ότι: Με πληρωμένες όλες τις υποχρεώσεις προς τρίτους, προμηθευτές, εργαζόμενους και με τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους, περισσεύει (ταμειακά) και ένα περίπου χιλιάρικο, παρότι ο νόμος ορίζει ότι μπορούμε να ξεφύγουμε μέχρι και 40%. Όλα αυτά από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον 5ο μήνα.

Φωτιές άναψε με ερώτησή της η κα Μαρίνα Πατούλη, καθώς τόνισε ότι απαγορεύεται τα Ν.Π (ΠΕΑΠ) να πληρώνουν πρόστιμα (15.000 ευρώ). “Πώς λοιπόν νομιμοποιείται η Διοίκηση να μετακινεί στο Νομικό Πρόσωπο τέτοια έξοδα που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και κατά συνέπεια τους δημότες και ποιοί ευθύνονται για τα συγκεκριμένα αυτά πρόστιμα. Τί αφορούν;”

Ο κ. Χρήστος Φωτίδης απάντησε: Για τα πρόστιμα, ο δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση -γιατί η κα Τζοροβά δήλωσε αδυναμία και μας επέτρεψε να πάρουμε δικηγόρο που ασχολείται ειδικά με αυτά τα θέματα- αφού έκανε όλες τις διεργασίες είπε ότι τα πρόστιμα πρέπει να πληρωθούν και να διεκδικήσουμε το δίκαιό μας με τις δικαστικές ενστάσεις που έχουμε κάνει και μετά θα επιστραφούν στο ΠΕΑΠ. Αυτός είναι ο νόμος και πρέπει να πληρωθούν για να μην προσαυξάνονται στην πορεία...

“Τα πρόστιμα αφορούσαν κα Μαρίνα Πατούλη, χαρτί που δώσαμε για εθελοντική εργασία, όπως και στο παρελθόν και που έγινε καταγγελία συγκεκριμένη για συγκεκριμένο άνθρωπο. Και τον βρήκαμε που έχει χαρτί υπογεγραμμένο ότι εθελοντικά προσφέρει στο ΠΕΑΠ μέχρι να βγει η σύμβασή του και τον γράψανε για αδήλωτη εργασία. Το 2ο πρόστιμο, για κάποια κυρία του Ωδείου που έκανε αναπλήρωση χωρίς να έχει ειδοποιήσει το ΠΕΑΠ ότι θα κάνει αναπλήρωση και εμείς το πήραμε πάνω μας αυτό γιατί ο κανονισμός του ΠΕΑΠ λέει ότι επιτρέπονται οι αναπληρώσεις, αλλά για τις αναπληρώσεις πρέπει να ειδοποιούμε τώρα την ΕΡΓΑΝΗ πότε θα γίνει αναπλήρωση, ποιές ώρες επακριβώς κλπ. Αυτά είναι τα πρόστιμα.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Κωνστάντος ο οποίος απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΠΕΑΠ, ζήτησε να μεταφέρει και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι η εικόνα που έχει η Παράταξή του για την οικονομική διαχείριση είναι συνεχώς βελτιούμενη σε σχέση με κάποιες ενστάσεις που είχαμε αναδείξει στο παρελθόν... Ο κ. Κωνστάντος ζήτησε να αυξηθούν κονδύλια για όλα τα καλλιτεχνικά τμήματα και με τις αποδόσεις που έχουν με αύξηση της επιχορήγησης του Δήμου. “Το δικαιούνται, Πολιτισμός χωρίς πόρους δεν γίνεται”. Στο σημείο αυτό ο κ. Κωνστάντος αναζωπύρωσε τη φωτιά, λέγοντας: Με πονάει η εγγραφή των 15.000 ευρώ, τα οποία θα έπρεπε να είχαν δοθεί αλλού. Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε όλοι ανεξαιρέτως, είτε άμεσα είτε έμμεσα όταν ενθαρύνουμε ή χαιρόμαστε για παρόμοια γεγονότα. Θα πρέπει να μεμφόμαστε τους εαυτούς μας απόλυτα και στο μέγιστο δυνατό βαθμό όταν θέματα που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν... -τίποτα δεν λειτουργεί τέλεια- αντί να τα προστατεύουμε να χαιρόμαστε γιατί αναδεικνύονται αυτές οι ατέλειες και έχουν μάλιστα δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τα Ν.Π... Όταν μάλιστα έχουν στοχοποιηθεί εργαζόμενοι διαμάντια και σαν χαρακτήρες και για την εργασία που προσφέρουν. Αυτά υπήρχαν και στο παρελθόν και όποιος τα αρνηθεί λέει ψέμματα. Και κανείς δεν πρέπει να επιχαίρεται, είναι χρήματα των συμπολιτών μας. Το σύστημα είναι ατελές... Είναι όνειδος για όλους μας, σχετικά με τις 15.000 ευρώ.

Η τοποθέτηση του κ. Κωνστάντου προκάλεσε ένταση στο Δ.Σ και με τον κ. Κωνσταντόπουλο να του απαντά: “Όχι ρε φίλε, αυτό που είπε να καταγραφεί, υπάρχουν ονόματα και διευθύνσεις... Τα γενικά, αόριστα, να ρίχνουμε λάσπη στον ανεμιστήρα... Εγώ θέλω να δηλώσω ότι δεν έχω καμία εμπλοκή, καμία ευθύνη και κακώς... Να ανακαλέσει τη δήλωση “για όλους”. Εγώ δεν μπαίνω στο “όλους”. Εάν έχει ονοματεπώνυμο και διεύθυνση, εδώ είναι να καταθέσει... Δεν μπορεί όλοι να είμαστε μέρος αυτού του προβλήματος. Είναι συγκεκριμένοι, έχουν συγκεκριμένο όνομα και συγκεκριμένη διεύθυνση.

Εκρηκτικός ο κ. Κώστας Μπαλδεράνος τόνισε οργισμένος, όσον αφορά την τοποθέτηση του κ. Κωνστάντου: Δεν μπορεί να μας εκπροσωπεί ένας συνάδελφος και να μιλά για λογαριασμό μας ο ίδιος. Δηλ. Δεν συμμετέχω σε κανένα Διοικητικό Συμβούλιο, δεν πήρα καμία απόφαση, δεν υποχρέωσα κανένα εργαζόμενο να υπογράψει αυτά τα χαρτιά... Κάποιοι δεν ξέρανε για αυτά, μπήκε ένα πρόστιμο... Θα ντρεπόμαστε εμείς τώρα; Γιατί; Θα έπρεπε να ντρέπεται αυτός που έβαζε αυτόν τον εργαζόμενο, να υπογράφει αυτά τα χαρτιά που ήξερε ότι δεν είναι νόμιμο. Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε εμείς; Γιατί να πληρώσει η πόλη αυτή την παρανομία... Από την τσέπη σας να πληρώσετε κύριε Φωτίδη. Από την τσέπη σας. Όχι να βάζετε όλους τους δημότες να πληρώσουν τις παρανομίες τις δικές σας.

Ο κ. Παναγιώτης Πανταζής με ατυχή του φράση δημιούργησε νέα ένταση όταν τοποθετήθηκε σχετικά: Ένα είναι γεγονός ότι έγινε καταγγελία που κανείς δεν ξέρει τα ονόματα... Και πολύ καλή ήταν και η τοποθέτηση του συνάδελφου που έβαλε και τον εαυτό του... Εγώ πιάνω και τον εαυτό μου. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός, ούτε κανένας από εμάς έχει καμία μύγα για να μυγιαστεί, έτσι πιστεύω και όλοι έχουμε κάνει παρανομίες για να εξυπηρετήσουμε το Δήμο σε όλες μας τις θητείες π.χ. το δάσος...

Η φράση αυτή του κ. Πανταζή προκάλεσε την έκρηξη των συναδέλφων του δημοτικών συμβούλων.

Ο κ. Παναγιώτης Ασβεστάς ακούστηκε να λέει: Ο προηγούμενος δημοτικός σύμβουλος λέει ότι όλοι έχουν κάνει παρανομίες...

Ο κ. Πανταζής, στη συνέχεια επιχείρησε να μαζέψει τη φράση του μιλώντας για “παρατυπίες” προκειμένου να βοηθήσουν το Δήμο.

Γιάννης Μπολέτης