Παρ02222019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ07:52:22 PM

Τελευταία Νέα

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ …ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ

Κάθε χρόνο στις 14 Ιουλίου οι Γάλλοι γιορτάζουν την επέτειο από την πτώση της Βαστίλης το 1789. Οι εκδηλώσεις στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων ήταν κι εφέτος εντυπωσιακές. Και σε συνδυασμό με την πρόκριση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου αντιμετωπίζει την Κυριακή την Κροατία, η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική.

Αυτό το κλίμα επικρατούσε και στην εκδήλωση για την εθνική εορτή που διοργάνωσε στον Κήπο του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα ο Γάλλος Πρέσβης Christophe Chantepy, με καλεσμένους πολιτικούς, διπλωμάτες, στρατιωτικούς, ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων, δημοσιογράφους κ. ά.

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν και ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011, με τη σύζυγό του Κατερίνα Τζήκα.

Το καλωσόρισμα του πρέσβη ήταν πολύ φιλικό και τα λόγια του πολύ ένθερμα για το ρόλο της χώρας μας. Βεβαίως μεταξύ των καλεσμένων έδιναν και έπαιρναν οι προβλέψεις για την τύχη του τελικού, αφού η πρόκριση της Γαλλικής ομάδας στον τελικό ήταν βασικό θέμα συζήτησης. Κυριακή βράδυ θα γνωρίζουμε αν η Γαλλία θα στεφθεί και πάλι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, μετά από 20 χρόνια.

Υ.Γ. Στις φωτογραφίες με τον πρέσβη της Γαλλίας, με τον ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζο (ηλικίας 96 ετών) και των αρχηγό της Αεροπορίας, παλαιό μπασκετμπολίστα, Χρίστο Χριστοδούλου.