Πεμ04182019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ04:34:59 PM

Τελευταία Νέα

“Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 30ης Αυγούστου και οι τοποθετήσεις της δημοτικής μας παράταξης”

Με τη συνεδρίαση της 30ης Αυγούστου ολοκληρώθηκε η 4η περίοδος του δημοτικού συμβουλίου. Πλέον από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά η 5η περίοδος η οποία έχει και προεκλογικό χαρακτήρα λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου 2019. Ας ευχηθούμε να προταχθεί από όλους η παραγωγή έργου προς όφελος του Δήμου και των συμπολιτών μας και όχι η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων εξαιτίας των εκλογών. Εμείς λόγω και έργω θα υπηρετήσουμε με συνέπεια την παραγωγή έργου.-

Από τις ενημερώσεις του Δημάρχου ενδιαφέρον παρουσιάζουν η αναμενόμενη έναρξη των εργασιών στο γήπεδο της Πεύκης (χλοοτάπητας και ελαστικός τάπητας) εντός του Οκτωβρίου πλην συνταρακτικού απροόπτου όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών όσον αφορά στην ανάπλαση του προαυλίου στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκης που χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η έγκριση χρηματοδότησης ανάλογων παρεμβάσεων στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης από το Πράσινο Ταμείο.

Στην παρέμβασή μας προ ημερησίας διάταξης θέσαμε τα ακόλουθα ζητήματα / ερωτήματα προς τη Διοίκηση του Δήμου:

Ενεργειακή αναβάθμιση οδοφωτισμού : σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σχετική μελέτη που είχε ανατεθεί πριν ένα και πλέον χρόνο χωρίς κόστος στο ΣΒΑΠ (21ΟΤΑ) με αντικείμενο την αναβάθμιση του οδοφωτισμού με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας led και την εισαγωγή αυτοματοποιημένων συστημάτων παρακολούθησης; Έχει παραληφθεί από τη Διοίκηση; Θα έρθει προς συζήτηση και λήψη απόφασης πριν τη λήξη της θητείας του δημοτικού συμβουλίου; Δυστυχώς αν και είχαμε θέσει το ίδιο θέμα και σε προηγούμενα συμβούλια, απάντηση δε λάβαμε παρά μόνο τη δέσμευση του αρμόδιου Αντιδημάρχου ότι θα μας ενημερώσει σύντομα. Το συγκεκριμένο έργο είναι από τα πλέον σημαντικά αφού έχει διασφαλισμένους πόρους χρηματοδότησης ανεξαρτήτως μεθόδου υλοποίησης, προσφέρει καλύτερη ποιότητα φωτισμού, αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, μειώνει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας, εξοικονομεί σημαντικούς οικονομικούς πόρους για το Δήμο, οδηγεί σε μείωση των δημοτικών τελών.

Χρονοδιάγραμμα αντικατάστασης χλοοτάπητα στο διαδημοτικό γήπεδο Λυκόβρυσης Μεταμόρφωσης : από την απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου με βάση τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και την εμπειρία από ανάλογα έργα μάλλον και τη φετινή περίοδο οι ομάδες που χρησιμοποιούν το γήπεδο θα αγωνίζονται στον υφιστάμενο χλοοτάπητα τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου.

Εταιρία επεξεργασίας καφέ στη Λυκόβρυση : αναμένουμε σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου τα συμπεράσματα της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τις μετρήσεις που διενεργήθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού. Εκφράσαμε τον εύλογο σκεπτικισμό μας σχετικά με την “αφωνία” των κατοίκων όλο το διάστημα του καλοκαιριού σε σχέση με την οξύτητα που είχαν θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την Άνοιξη και αναρωτηθήκαμε πως εξηγείται.

Επιπρόσθετα με αφορμή την παρουσία δύο εργαζομένων του Δημοτικού Ωδείου (διδάσκουν μουσική με συμβάσεις) που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους στο ΠΕΑΠ προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει απασχολήσει με εντάσεις όπως και χθες το δημοτικό συμβούλιο, υπενθυμίσαμε τη στήριξη που έχει προσφέρει καθολικά το δημοτικό συμβούλιο σε κάθε αίτημα εργαζομένων ενώ αποδοκιμάσαμε την ακούσια ή μη διασύνδεση του συγκεκριμένου αιτήματος με εμφανή αντιπολιτευτικά μικροπολιτικά συμφέροντα που δεν επιτρέπουν τη νηφάλια και προς όφελος των εργαζομένων διευθέτησή του.

Αναφερθήκαμε στην εφαρμογή των μέτρων πυροπροστασίας στο Δήμο μας όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια, συμφωνήσαμε στην ανάγκη συζήτησης για βελτίωσή τους, απορρίπτοντας κατηγορηματικά ως απαράδεκτη ενέργεια τις προσπάθειες που έγιναν με ανακοινώσεις και δελτία τύπου να συνδεθεί η ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι με πιθανό παρόμοιο κίνδυνο στο Δήμο μας.

Aναδείξαμε εκ νέου το θέμα της μετακίνησης του περιπτέρου στη Λυκόβρυση και της μήνυσης της εταιρίας ΒΕΝΕΤΗΣ σε βάρος εννέα δημοτικών συμβούλων που απλά εφαρμόσαμε το νόμο επιστρέφοντας ωε ελλιπή, σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας, του Τοπικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης και των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου. Χαρακτηρίσαμε και πάλι “υγιή αντίδραση” τη συγκεκριμένη απόφαση ενώ αναφερθήκαμε και στην επιλογή του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Λυκόβρυση Πεύκη 2020” και υποψηφίου Δημάρχου (σύμφωνα με δήλωσή του) κ. Παναγιώτη Ιωάννου να περιληφθεί στους μάρτυρες υπεράσπισης της εταιρίας σε βάρος των δημοτικών συμβούλων. Η προφανής εχθρική προς το θεσμό της αυτοδιοίκησης επιλογή του κ. Παναγιώτη Ιωάννου να στραφεί ενάντια μιας σύννομης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου ως μάρτυρας κατηγορίας, υπηρετώντας τις επιδιώξεις της εταιρίας ΒΕΝΕΤΗΣ, θέτει εύλογα το ερώτημα αν στο Δήμο μας συμπορεύονται επιχειρηματικά, ποδοσφαιρικά και αυτοδιοικητικά συμφέροντα ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019 και αν ναι, ποιος είναι ο στόχος τους;

Υπερψηφίσαμε την εισήγηση για ενίσχυση των σωματείων Α.Ο. Πεύκης (3.500 ευρώ), Α.Ο. Λυκόβρυσης (2.500 ευρώ), “Αριστοτέλης” (2.500 ευρώ), Φιλοζωϊκή Ένωση Λυκόβρυσης Πεύκης (1.500 ευρώ) σε συνέχεια αντίστοιχων χρηματοδοτήσεων σε άλλους συλλόγους που εγκρίθηκαν σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

Καταψηφίσαμε την εισήγηση για οικονομική ενίσχυση 2 Ιερών Ναών συνολικού ύψους 3.000 ευρώ για διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων θεωρώντας ανεπαρκή την αιτιολόγηση των αιτημάτων και προτάσσοντας την αδήριτη και πανθομολογούμενη ανάγκη ενίσχυσης των αντίστοιχων δομών και πρωτοβουλιών του Δήμου. Η εισήγηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Υπερψηφίσαμε την υπογραφή σύμβασης συνεργασίας 5ετούς διάρκειας για την ανάπτυξη της ανταποδοτικής ανακύκλωσης στο Δήμο μας που αναμένεται να συνεισφέρει στην περαιτέρω μείωση του όγκου των απορριμμάτων που οδηγούνται στη χωματερή. Με αφορμή το θέμα αυτό και σε απάντηση ερωτήματός μας ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε για την τοποθέτηση σύντομα 80 και πλέον καφέ κάδων σε κεντρικά σημεία του Δήμου μας για απορρίμματα που χρησιμοποιούνται στην κομποστοποίηση.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των 98 θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στο Μάτι”.

Δημήτρης Κωνστάντος, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-“