Παρ02222019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ07:52:22 PM

Τελευταία Νέα

ΠΕΝΤΕΛΗ Μετατροπή του χώρου από Αστυνομικό Τμήμα σε Βρεφονηπιακό Σταθμό

Πρόκειται για το χώρο στη γωνία των οδών Μακρυγιάννη και Μεταξά δίπλα από το Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο. Είναι ο δεύτερος Βρεφονηπιακός Σταθμός που πρόκειται να κατασκευαστεί με αλλαγή συντελεστή κάλυψης σε 40% και συντελεστή δόμησης 0,6 στο Ο.Τ.45.

Τοποθετήσεις Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων

 

Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17.9.2018 με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος κ. Δ. Στεργίου-Καψάλης.

Ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων σημείωσε: Η ένταξη μέσα στον οικιστικό ιστό και Βρεφονηπιακών Σταθμών οι οποίοι επιβαρύνουν οικιστικά μια περιοχή πρέπει να γίνονται με έρευνα και με πολύ προσοχή. Μην ξεχνάτε ότι στις διαδικασίες αυτής της προώθησης κοιτάμε να γίνει κατανομή των βαρών και να μην επιβαρυνθεί ο πολίτης ο οποίος ήρθε στην Πεντέλη, πλήρωσε την καλή εποχή και 1 εκατομ. ευρώ το στρέμμα δημιουργώντας δίπλα του μια τέτοια επιβάρυνση που προτείνετε... Το μοντέλο το έχουμε δοκιμάσει και από τη σχεδίαση της προηγούμενης Διοίκησης που είχε σκεφθεί στην Αλεξανδρουπόλεως να μπει ο Βρεφονηπιακός Σταθμός με τον τεράστιο κλυδωνισμό που αρχικά είχαμε με τους γείτονες. Ευτυχώς προχώρησε και το μεγάλο πρόβλημα που είχαμε την πρώτη θητεία μου το 1999-2000 με το σχολείο στο 122Ο.Τ. Αυτοί που τότε φώναζαν -επειδή σεβαστήκαμε τα περιβαλλοντικά και οικιστικά δεδομένα- λένε σήμερα ότι το Σχολείο ήταν καλή επένδυση. Είτε στης Στεφανίας είτε στη Μεταξά θα έχουμε πρόβλημα εντός του οικιστικού ιστού.

Νωρίτερα η κα Δήμητρα Κεχαγιά εκ μέρους της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στην τοποθέτησή της ανέφερε ότι: Πρόκειται για χώρο πρασίνου που προοριζόταν για Αστυνομικό Τμήμα. Βρίσκεται δίπλα στα υφιστάμενα σχολεία. Συμφωνούμε με την πρόταση εφόσον δεν πρόκειται να γίνει εκεί Αστυνομικό Τμήμα. Άρα ο χώρος πρέπει να αξιοποιηθεί.

Ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ζούνης σημείωσε ότι η σχετική μελέτη έχει πληρωθεί από το Δήμο με 110.000 ευρώ και δεν θα μπορέσουμε να βρούμε οικόπεδο τέτοιο για να γίνει Αστυνομικό Τμήμα στην Πεντέλη. Είναι μεγάλο το πρόβλημα και πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα. Βέβαια οι γύρω κάτοικοι θα επιθυμούσαν την ασφάλειά τους.

Η κα Νατάσσα Κοσμοπούλου τόνισε: Όταν υπάρχει έλλειψη οράματος και σχεδιασμού, αυτά είναι τα αποτελέσματα. Σχεδίασε κάποιος να μπει εκεί το Αστυνομικό Τμήμα όταν δεν είχε γίνει η συνένωση των Δήμων. Ποιός λογικός άνθρωπος το 2014 θα μπορούσε να σκεφθεί ότι το Αστυνομικό Τμήμα μιας πόλης που ο οικιστικός ιστός είναι στα Μελίσσια, θα γίνει στο βουνό. Ανακαλύψαμε ότι δεν υπήρχε καμία συμφωνία με την Αστυνομία. Αν θυμάμαι η μελέτη πληρώθηκε 185.000 ευρώ, με επιφύλαξη. Η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης δεν έχει Γ.Π.Σ. Υποσχόμαστε προεκλογικά τα πάντα και μετά δεν κάνουμε τίποτα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου: Δεν θα οδηγηθώ στη διαδικασία που προσπαθεί η κα Σύμβουλος. Θεωρώ ότι η προεκλογική εκστρατεία θα γίνει στις πλατείες με ενημέρωση του κόσμου, με διαβούλευση... Αν οδηγηθώ εκεί, θα της φέρω στο μυαλό τα 17 εκατομ. που βρήκαμε, τον κώδ.050 των μεγάλων επιχειρήσεων, αν τα φέρω όλα εδώ..., θα τα φέρω στις πλατείες μπροστά στον κόσμο.

Επιμένω ότι ήταν λάθος της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν εγκρίνατε την τοποθέτηση του Α.Τ στην Πεντέλη, ήταν λάθος η απόφαση που πήραμε και στήριξε ομόφωνα η Αντιπολίτευση να μη γίνει Α.Τ στην Πεντέλη. Διότι εμείς δεν επιδιώκουμε να έχουμε ένα Α.Τ στα Μελίσσια. Μας βρίσκει ακριβώς αντίθετους ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ σε ό,τι αφορά τα Αστυνομικά Τμήματα. Εμείς θέλαμε και Α.Τ στα Μελίσσια και Α.Τ στην Πεντέλη. Διότι ο Δήμος μας είναι 80.000 στρέμματα, που ξεκινά από το Στούντιο ΑΤΑ και τελειώνει στην Καλλιτεχνούπολη και καταλαβαίνετε πόσο είναι το εύρος της λειτουργίας του. Άρα μην παραποιούμε τα πράγματα. Η Πεντέλη χρειαζόταν και χρειάζεται και παραμένει στόχος μας ως Δημοτική Αρχή, εφόσον εκλεγούμε και την άλλη τετραετία με οποιαδήποτε Κυβέρνηση -και θα είμαι στην πόρτα απ'έξω (του Υπουργείου)- και Αστυνομικό Τμήμα στην Πεντέλη.

Η Πεντέλη έχει εκτάσεις για 10 Α.Τ και σας παραπέμπω στο Κτηματολόγιο, απάντησε ο Δήμαρχος σε σχετική ερώτηση.

Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου: Τώρα υπάρχει η υποχρέωση να είναι πιστοποιημένοι οι Παιδικοί Σταθμοί. Υπάρχει αναγκαιότητα “χθες” να φτιάξουμε τον καινούργιο Παιδικό Σταθμό. Το οικόπεδο είναι ιδανικό. Όλοι συμφωνούμε σε αυτό.

Άγγελος Παλαιοδήμος: Στο ίδιο μήκος κύματος και εγώ με το Δήμαρχο. Επειδή βρέθηκα να διοικώ και εγώ το Νομικό Πρόσωπο, ακόμα και αν δεν βολεύει ο Παιδικός Σταθμός να εξυπηρετήσει τα παιδιά της Νέας Πεντέλης είναι μεγάλη η αναγκαιότητα. Οι άδειες που παίρνουμε είναι για 60 παιδιά... Αν είναι σε δασικό κομμάτι, δεν μπορεί να πάρει άδεια ο Παιδικός Σταθμός, να πιστοποιηθεί, ενώ προκύπτουν θέματα με το ΕΣΠΑ κλπ. Θεωρώ ότι οι δύο Παιδικοί Σταθμοί των 60-70 παιδιών θα είναι μια χαρά. Όταν θα μπει στο Σχέδιο η περιοχή της Νέας Πεντέλης θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, να σχεδιάσουμε και για εκείνη την περιοχή.

Ελευθέριος Κοντουλάκος: Το 2008 που είχε γίνει πάλι μια μεγάλη μάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο, συνάδελφος είχε ξεσηκώσει τους πολίτες για την απόφαση της τότε Διοίκησης που ήταν σωστή και παραμένει να γίνει Αστυνομικό Τμήμα δίπλα στο “Κρυστάλλειο”. Ο προεκλογικός μας αγώνας τότε έδειχνε τον άνθρωπο (του Συνδυασμού της Διοίκησης) που έλεγε όχι στο Α.Τ της Πεντέλης, τον έδειχνε, τον λοιδωρούσε, φώναζε στις πλατείες και έλεγε ότι εξαιτίας του κυρίου δεν έχετε Αστυνομικό Τμήμα στην Πεντέλη κ.ά. Βλέπω ξαφνικά όμως από επιτακτική ανάγκη και έχοντας τη μακέτα του Α.Τ δίπλα από το “Κρυστάλλειο”, βλέπω ότι ξαφνικά άλλαξε ψάχνοντας να βρούμε ένα χώρο να γίνει Βρεφονηπιακός Σταθμός. Άκουσα με ευχαρίστηση το Δήμαρχο να λέει ότι υπάρχουν πάρα πολλά οικόπεδα στην Πεντέλη. Γιατί δεν πάμε σε ένα από αυτά τα οικόπεδα της Π. Πεντέλης το Βρεφονηπιακό Σταθμό, ώστε να μην αλλάξουμε τη χρήση του Α.Τ εκεί.

Παναγιώτης Μούστρης: Διάγουμε θέατρο του παραλόγου. Μέχρι τώρα έγινε αγώνας να μην κάνουμε Αστυνομικό Τμήμα... Τώρα πρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες των Παιδικών Σταθμών προβλέποντας δυναμικό 120 νηπίων σε κάθε Παιδικό Σταθμό... Έρχεται η Πολιτεία και λέει: Θα έχετε 60 παιδιά σε κάθε Παιδικό Σταθμό και καλά κάνει, γιατί προχωράμε και πρέπει να βελτιώνουμε το επίπεδο ζωής. Υπάρχει ανάγκη για καινούργιους Παιδικούς Σταθμούς που να καλύπτουν τις ανάγκες εξυπηρέτησης των παιδιών. Βλέπω με έκπληξη να ζητείται να ματαιωθεί το πρόγραμμα για καινούργιους Παιδικούς Σταθμούς. Είναι περίεργο και απαράδεκτο.

Το θέμα για τη δημιουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ο.Τ 45 υπερψηφίστηκε. Ψήφισε υπέρ και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης κα Σουτάδη. Καταψήφισαν οι κ.κ. Μπούρας, Κοντουλάκος, Αποστολάκος.

Κατά συνέπεια το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε τη δημιουργία δύο Παιδικών Σταθμών στην Πεντέλη, στο Ο.Τ.45 και στο Ο.Τ.35, που ήδη έχουμε δημοσιεύσει.

Γιάννης Μπολέτης