Παρ02222019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ07:52:22 PM

Τελευταία Νέα

Παραιτήθηκε ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗΣ από τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Κ. ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗΣ: Δυστυχώς, η επικράτηση μεθοδεύσεων, εσωστρέφειας και προσωπικών στρατηγικών, απομακρύνει τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ από τις θεμελιώδεις αρχές και τους στόχους που οδήγησαν στον σχηματισμό της, σχηματισμό στον οποίο πρωτοστάτησα.

Η επιστολή της παραίτησης του εξέχοντος στελέχους της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (μέχρι σήμερα), είναι αιχμηρή, καθώς καταγγέλει εσωστρέφεια, μεθοδεύσεις, προσωπικές στρατηγικές που απομακρύνει τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ από τις θεμελιώδεις αρχές και τους στόχους που οδήγησαν στον σχηματισμό της, σχηματισμό στον οποίο πρωτοστάτησε.

Η παραίτησή του γίνεται λίγες μόνο μέρες μετά την ανάδειξη της Δήμητρας Κεχαγιά ως επικεφαλής του Συνδυασμού ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Παρατίθεται η επιστολή παραίτησης του Κώστα Καλλιανιώτη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κυρία πρόεδρε,

Μετά από 9 χρόνια συμπόρευσης και κοινών αγώνων με τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ανακοινώνω την αποχώρησή μου από τις τάξεις του εν λόγω συνδυασμού και την ανεξαρτητοποίησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης παραιτούμαι από τη θέση του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινα σταθερός και συνεπής στις κατευθυντήριες γραμμές και τους στόχους που θέσαμε στον συνδυασμό, με γνώμονα την προσφορά στον Δήμο εν γένει και τη Νέα Πεντέλη ειδικότερα, η οποία με ανέδειξε πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στη Δημοτική Κοινότητα.

Πιστεύω ότι έδωσα, με την παρουσία μου, έναν νηφάλιο και τεκμηριωμένο λόγο, αποφεύγοντας προσωπικές αντιπαραθέσεις και προσβλέποντας σε συνθέσεις ιδεών και προγραμμάτων που θα προχωρούσαν τον Δήμο μπροστά.

Εργάστηκα με επιμονή στη διασφάλιση της ενότητας του συνδυασμού και στη δημιουργία θεσμικού πλαισίου δημοκρατικής λειτουργίας του.

Δυστυχώς, η επικράτηση μεθοδεύσεων, εσωστρέφειας και προσωπικών στρατηγικών, απομακρύνει τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ από τις θεμελιώδεις αρχές και τους στόχους που οδήγησαν στον σχηματισμό της, σχηματισμό στον οποίο πρωτοστάτησα.

Σεβόμενος την 16ετή αυτοδιοικητική μου παρουσία, τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και με στηρίζουν ανελλιπώς και την αξιοπρέπειά μου, διαχωρίζω τη θέση μου από ό,τι σήμερα εκφράζει ο συνδυασμός της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους του συνδυασμού για την έως τώρα συνεργασία, όπως και το σύνολο των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων για την εκτίμηση με την οποία αντιμετώπισαν τις εκάστοτε θέσεις μου, ακόμα και σε περιπτώσεις διαφωνίας και έντασης. Συνεχίζω να αγωνίζομαι για έναν σύγχρονο, ανθρώπινο, κοινωνικά ανταποδοτικό Δήμο. Στηρίζω κάθε προσπάθεια προστασίας του Πεντελικού περιβάλλοντος και  διασφάλισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων των πόλεών μας.

Είναι επιτέλους η στιγμή να αφήσουμε στο παρελθόν εμμονές και στείρες αντιπαραθέσεις και να προχωρήσουμε στον στίβο της σύνθεσης και της συνεργασίας.

Κυρία πρόεδρε, σας ευχαριστώ προσωπικά για τη συνεργασία στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας.

Με εκτίμηση

Κώστας Καλλιανιώτης