Δευ03302020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ01:32:18 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ!!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

8 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ!!

         

           Μόνο από τον τίτλο του άρθρου μας προδίδουμε απόλυτα  τι θα γράψουμε για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου το γυναικείο φύλο γιορτάζει!  Πόσο όμως γνωρίζουν οι σημερινές γυναίκες την ιστορία αυτής της ημέρας και τι μηνύματα απορρέουν από αυτήν, τη στιγμή που σήμερα έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα ισότητας που εν πολλοίς θεωρούνται αυτονόητα για τη σύγχρονη γυναίκα.

             Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στο τέλος του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου κυρίως στην Αμερική, αλλά και στην Ευρώπη που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και το αυτονόητο δικαίωμα της ψήφου! Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες να γιορτάζουν τη ημέρα αυτή για τα δικαιώματα των γυναικών.

   Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο το κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Παραδοσιακά, ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους  για βελτίωση της θέσης των γυναικών, καθώς και να επισημάνουν τις νίκες και τα επιτεύγματα του κινήματος.

              Σήμερα όμως σε πολλές περιοχές η ημέρα έχει χάσει το πολιτικό της νόημα και έχει γίνει μια ευκαιρία για της γυναίκες να δηλώσουν την χειραφέτησή τους από τη ανδρική παρουσία, χωρίς να δίνουν τη σημασία που αρμόζει σε ένα κίνημα που ναι μεν έχει κάνει βήματα προς τα μπρος αρκετά, αλλά απέχει πολύ από την πλήρη ισότητα και την απόκτηση όλων των δικαιωμάτων που αξίζουν πραγματικά στο γυναικείο φύλο.

              Σήμερα η γυναίκα μάννα, η γυναίκα εργαζόμενη, η γυναίκα νοικοκυρά, η γυναίκα σύζυγος και αδελφή είναι ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτει η σύγχρονη κοινωνία, γιατί η συμβολή της σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας είναι μοναδική και ανεπανάληπτη. Όσοι  νόμοι και αν ψηφιστούν για την εξομοίωσή της με τους άνδρες θα απέχουν πολύ από την ουσιαστική της προσφορά στο κοινωνικό γίγνεσθαι το οποίο τελικά αυτή το διαμορφώνει τελικά, νοηματοδοτώντας την ουσιαστική και ανεπανάληπτη παρουσία της.

              Η Δημοτική μας κίνηση  τιμά και δίνει ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή επέτειο, ευχόμενη να είναι  όλες οι συμπολίτισσές μας πάντα πρωτοπόρες σε όλες τις μεγάλες αλλαγές της κοινωνίας μας. Ιδιαίτερα επιθυμούμε να τονίσουμε την ακώλυτη παρουσία τους στα δημοτικά δρώμενα ( και μέσα από την κίνηση μας ), γιατί έχει αποδειχθεί πως και το αξίζουν και το μπορούν, μερικές φορές πιο αποτελεσματικά από τους άνδρες. Είναι πια μια αδιάσειστη πραγματικότητα, αρκεί  η παρουσία τους να είναι διανθισμένη από όλα εκείνα τα προτερήματα και τις αρετές που τις χαρακτηρίζουν και οριοθετούν αποτελεσματικά τη συμπεριφορά τους.

             ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ!!!

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ  2020