Τρι02252020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ05:29:08 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΚΟΣΜΟΣ Φραστική επίθεση στον Αλ. Τσίπρα στο Λονδίνο

ΚΟΣΜΟΣ

Φραστική επίθεση στον Αλ. Τσίπρα στο Λονδίνο

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη ημέρα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο. Σύμφωνα με το skai.gr κατά την προσέλευση και αποχώρηση του κ. Τσίπρα από το Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, ο πρωθυπουργός έγινε δέκτης φραστικής επίθεσης από 4-5 Έλληνες κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας, που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών. 

 

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν "προδότη, πούλησες τη Μακεδονία, δώσε και την Κύπρο" και "προδότη, πούλησες τη Μακεδονία για 30 αργύρια, έλα να τα πάρεις", ρίχνοντας κέρματα στο πεζοδρόμιο απέναντι από το Ελληνικό Κέντρο υπό τον περιορισμό Βρετανών αστυνομικών.

Ακολούθησε ολιγόλεπτη φραστική αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Δουζίνα που είχε παραστεί στην εκδήλωση.

Σημειώνεται πως στη διάρκειας δύο ωρών εκδήλωση ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και συνομίλησε  με νεαρούς Έλληνες επιχειρηματίες, επαγγελματίες και επιστήμονες του Λονδίνου.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις νεότερες εξελίξεις όσον αφορά το χρέος, στην προοπτική της οικονομίας και στο κυβερνητικό αναπτυξιακό σχέδιο. Όπως είπε, η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε χώρα-σταθμό για την επιστημονική έρευνα, τις νέες τεχνολογίες, τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τα συνεργατικά εγχειρήματα.

Το skai.gr επικαλούμενο πληροφορίες αναφέρει ότι οι νεαροί Έλληνες ζήτησαν να προχωρήσουν δομικές αλλαγές που αφορούν στη διαφάνεια, στην αξιοκρατία και στο φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον, με αναφορά και στην υπερφορολόγηση. Ζήτησαν επίσης να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τους αρμόδιους ανά τομέα φορείς στην Ελλάδα.

Πηγή: © Capital.gr