Δευ03302020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ01:32:18 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξεκίνησε η ενημέρωση για τους καφέ κάδους από τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτών για την αξία και τη σπουδαιότητα Ανακύκλωσης Προδιαλεγμένων Οργανικών και για την κομποστοποίηση μέσα σε ειδικούς καφέ κάδους.

Περισσότερα...

Ξεκίνησε ο καθαρισμός των πεύκων στα Δάση και τα Άλση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ξεκίνησαν ενέργειες καθαρισμού στα Δάση και τα άλση του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης. Αυτό έγινε εφικτό, μετά από αίτημα του Δήμου προς το Δασαρχείο Πεντέλης, προκειμένου να εγκρίνει την κοπή συγκεκριμένων ξερών ή επικινδύνων πεύκων.

Περισσότερα...

Νικολιδάκης Κωνσταντίνος: Ας προστατέψουμε όλοι μαζί τα δάση της πόλης μας

Καλούνται οι κάτοικοι του Δήμου μας που επιθυμούν να ενισχύσουν την υπάρχουσα ομάδα εθελοντών Πολιτικής Προστασίας...

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης από 15 Ιουνίου του 2018 περιφρουρεί σε 24ωρη βάση τα δάση της πόλης μας, με εποχικό προσωπικό που έχει προσληφθεί για τη θερινή περίοδο αποκλειστικά για αυτό το σκοπό, με πεζές περιπολίες αλλά και με περιπολίες ειδικά διαμορφωμένου οχήματος που φέρει πυροσβεστικό εξοπλισμό άμεσης επέμβασης.

Περισσότερα...

Δυόμιση τόνους χαρτιού για ανακύκλωση συνέλεξαν οι μαθητές τον Μάιο και τον Ιούνιο

Τους δυόμιση τόνους άγγιξε η ποσότητα χαρτιού που συγκέντρωσαν τα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, συμμετέχοντας ενεργά στο πρωτοποριακό Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού που υλοποιεί ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Κοινότητα των GREEN ANGELS.

Περισσότερα...

Μήνυμα του Δημάρχου Λυκόβρυσης Πεύκης Τ. ΜΑΥΡΙΔΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

H 5η Ιουνίου που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο του 1972 ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί μία ευκαιρία προβληματισμού για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη μας, που παίρνει όλο και πιο απειλητικές διαστάσεις, αλλά και απολογισμού σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο για τις δράσεις και τη συμβολή μας στη θωράκιση του περιβάλλοντος.

Περισσότερα...

Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

Συνεχίζονται οι περιβαλλοντικές μας δράσεις του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης στο πλαίσιο των προφεστιβαλικων εκδηλώσεων εν όψει του 41ου Φεστιβάλ Παιδιού με τη συμμετοχή παιδιών, μαθητών, εκπαιδευτικών συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σε αγαστή συνεργασία με την Ένωση Γονέων του Δήμου με τη συνδρομή εθελοντών και φορέων.

Περισσότερα...

Ρεκόρ Ανακύκλωσης Χαρτιού από τα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Τους τρεις τόνους άγγιξε η πρώτη ποσότητα χαρτιού που συγκέντρωσαν τα σχολεία του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, συμμετέχοντας ενεργά στο πρωτοποριακό Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Χαρτιού που υλοποιεί ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Κοινότητα των GREEN ANGELS.

Περισσότερα...

Ξεκινούν και στο Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης οι ψεκασμοί της Περιφέρειας για τα κουνούπια

Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής. Στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου βιολογικών ψεκασμών που ξεκίνησε και συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα συμπεριλαμβάνεται και o Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης και πιο συγκεκριμένα το Ρέμα Πύρνας (οδοί Χαλκίδος- Γοργοποτάμου και Κρήτης).

Περισσότερα...

“Με επιτυχία υλοποιείται το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης”

Με επιτυχία υλοποιείται το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού που ξεκίνησε ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης, με την υποστήριξη της Κοινότητας των GREEN ANGELS και αφορά στην οργανωμένη ανακύκλωση σε όλα τα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια της πόλης.

Περισσότερα...