Σαβ04042020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ10:19:13 AM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΡΟΥΣΙ Με επιτυχία η Έκθεση Γλυπτικής Κεραμικής την Κυριακή 8 Μαρτίου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία η Έκθεση Γλυπτικής Κεραμικής την Κυριακή 8 Μαρτίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής την Κυριακή  8 Μαρτίου τα εγκαίνια της έκθεσης των έργων τού 1ου Διαγωνισμού Γλυπτικής Κεραμεικής , στα πλαίσια τού 8ου Forum Ελληνικής Κεραμεικής όπου έλαβε χώρα ο διήμερος Διαγωνισμός Γλυπτικής Κεραμεικής σε παρόντα χρόνο (Live) με την παρουσία κοινού ως θεατές, που συνδιοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών και την  Ομάδα Κεραμέων Ίχνη.

Έγινε η απονομή του μοναδικού βραβείου του Διαγωνισμού στη Μαρία Παπανικολάου για το έργο της  «Ο μετασχηματισμός του εγώ μου...Τransformation of my ego», η οποία κατάγεται από τη Χαλκιδική και  διατηρεί εργαστήριο στην Θεσσαλονίκη, μίλησε για την   20ετή πορεία της ως κεραμίστρια , και περιγράφοντας το έργο της είπε μεταξύ άλλων   «..Είμαστε όλοι ψάρια και ζούμε έξω από τα νερά μας». 

  Απονεμήθηκαν  επίσης οι 5 ισάξιοι  έπαινοι, αλλά και τιμητικοί έπαινοι  για την συμμετοχή τους σε όλους τους Διαγωνιζόμενους, από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών , και την Ομάδα Κεραμέων Ίχνη.

Μας τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου Νώντας Γαρδέλης και ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» Δημήτρης Κοσμίδης καθώς και πολλοί συνάδελφοι και φίλοι της κεραμικής τέχνης.

Ήταν μια βραδιά θετικών σχολίων κι εντυπώσεων, αποδεικνύοντας ότι η Ελληνική Κεραμική  μπορεί να έχει εντυπωσιακό λόγο και παρουσία σε δύσκολες περιόδους. 

Η Έκθεση των έργων τού 1 ου Διαγωνισμού που ξεκίνησε την Κυριακή 8 Μαρτίου θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαρτίου και είναι επισκέψιμη από 9:00 πμ έως 9:00 μμ καθημερινά και Κυριακές μέχρι τις 4:00μμ. στην Κεντρική Αίθουσα τού Κέντρου Ελληνικής Κεραμεικής Λεωφ. Κηφισίας 207 στο Μαρούσι.

 Το Μοναδικό Βραβείο που είναι σε Α΄Ύλες και εργαλεία αθλοθετήθηκε από τούς Έλληνες  προμηθευτές τής Κεραμεικής.: ·Κεραμικό Κέντρο Μανώλης Δριλιεράκης,·Ράμφος Υλικοκεραμική,·Ε. Ζανιάς και Σια ΟΕ,·Ευρωκεραμική,Sibelco Hellas ΑΕ,·Κ. Μπόνης ΑΕΒΕ,· Σπ. Αληφραγκής Hellenic Engineering.

Τηλέφωνα επικοινωνίας   210 61 444 30 & 210 80 25 332  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.