Δευ03302020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ01:32:18 PM

Back Βρίσκεστε εδώ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗ H επιτυχημένη κοπή πίτας του ΚΑΠΗ Πεντέλης έδωσε... και ειδήσεις. Τι είπαν η Δ. Κεχαγιά και ο Γ. Ζώης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H επιτυχημένη κοπή πίτας του ΚΑΠΗ Πεντέλης έδωσε... και ειδήσεις. Τι είπαν η Δ. Κεχαγιά και ο Γ. Ζώης

Με μεγάλη επιτυχία και εφέτος, το ΚΑΠΗ της Δ.Κ Πεντέλης γιόρτασε την έλευση του νέου έτους την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και το καθιερωμένο γλέντι που ακολούθησε.

Το πλήθος από πολίτες της 3ης ηλικίας κατέκλυσε τη μεγάλη αίθουσα του ΚΑΠΗ -που στεγάζεται στον 1ο όροφο του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Πεντέλης- όπως και τους διαδρόμους έξω και κάτω από την αίθουσα.

Κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης, ο εμβληματικός Πρόεδρος κ. Ιωάννης Ζώης που προσφέρει τις υπηρεσίες του αδιάκοπα επί 20ετία με τον ίδιο ενθουσιασμό, σεβασμό, αγάπη και φροντίδα στα μέλη του ΚΑΠΗ και όχι μόνο.

Βασικό σημείο της ομιλίας του Γιάννη Ζώη ήταν -όπως ανέφερε- η κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, τόσο απαραίτητες αξίες στις μέρες μας είναι αυτές που καταξιώνουν την παρουσία μας και δίνουν νόημα στη ζωή μας, όπως και ο εθελοντισμός.

Ο Πρόεδρος κ. Ζώης μεταξύ άλλων τόνισε: “Οι δεσμοί μεταξύ μας να διατηρούνται στενοί και δυνατοί, ώστε να μπορούμε να ζούμε αρμονικά βασισμένοι στην κατανόηση και την αλληλεγγύη και να αποδείξουμε στους γύρω μας, πως εμείς οι πολίτες του Δήμου Πεντέλης είμαστε αγαπημένοι και πως η δύναμη του Δήμου μας είμαστε εμείς οι ίδιοι, που με την αγάπη μας ενισχύουμε τον τόπο που κατοικούμε κάνοντας τη ζωή μας πιο όμορφη και ευχάριστη. Έτσι, όσοι επισκέπτονται το κέντρο μας βρίσκουν πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά και πρόθυμους ανθρώπους να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν”.

Σημείωσε ότι βασικός πυρήνας της λειτουργίας του ΚΑΠΗ είναι η εθελοντική προσφορά “στηριζόμαστε αλλά και στηρίζουμε τον εθελοντισμό ως μια από τις σημαντικότερες ανθρωπιστικές δράσεις και ευεργεσίας”.

Ιδιαίτερα συνεχάρη τους πολίτες που παρέχουν κάθε είδους βοήθεια προσδίδοντας στο Κέντρο χαρακτήρα κοινωνικό στην υπηρεσία του πολίτη. Ειδικά αναφέρθηκε στο γιατρό του ΚΑΠΗ κ. Στυλιανό Χαραλαμπάκη, τη δασκάλα χειροτεχνίας κα Ντούρη, στο χοροδιδάσκαλο Νίκο Θωμά και στις εθελόντριες Νούλη Ρένα, Δήμα Ρένα, Κόκκαλου Ζωή, Τασελαρίδου Ελευθερία, Μπάμπη Ελευθερία, Στρατή Κούλα (η μέλισσα του ΚΑΠΗ), Μαργαρίτα Παπαματθαίου (η μάνα του ΚΑΠΗ).

Ο κ. Γιάννης Ζώης έπλεξε το εγκώμιο της κας Νίκης Κόνιαρη, έντιμης και επιτυχημένης επιχειρηματία, όπως τόνισε, για την πολυετή στήριξη που προσφέρει στο Κέντρο. Η κα Κόνιαρη είναι και η χορηγός της εκδήλωσης προσφέροντας το πλούσιο γεύμα, τα ποτά κλπ.

Η συγκίνησή του ήταν έκδηλη όταν αναφέρθηκε στην πρόσφατη ξαφνική απώλεια του επί 20ετία συνεργάτη του στο Κέντρου Βαγγέλη Κλεφτάκη.

Ο Πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ψυχαγωγία των μελών του ΚΑΠΗ με ημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, την παρακολούθηση παραστάσεων σε θέατρα, επισκέψεις σε μουσεία, δωρεάν θαλάσσια μπάνια. Τέλος, ευχαρίστησε τον προηγούμενο Δήμαρχο που τον εμπιστεύτηκε και την νυν Δήμαρχο Πεντέλης κα Δήμητρα Κεχαγιά που συνεχίζει να του εμπιστεύεται τον ευαίσθητο αυτό χώρο του ΚΑΠΗ.

Ακολούθησε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον π. Φραγκίσκο και τον π.Δημήτριο και η κοπή της βασιλόπιτας.

Η Δήμαρχος κα Δ. Κεχαγιά σημείωσε: Η εικόνα του ΚΑΠΗ, η συμμετοχή και τα πολλά μέλη δείχνουν ότι ο κ. Ζώης κάνει καλά τη δουλειά του. Άρα, να τον ευχαριστήσουμε που είναι παρών τόσα χρόνια και λειτουργεί προς όφελος της 3ης ηλικίας.

Εκφράζοντας την ευαισθησία της στην 3η ηλικία τόνισε: “Είστε οι γονείς μας, οι δάσκαλοί μας, οι καθοδηγητές μας. Θέλω να σας φροντίζουμε μέρα νύχτα”. Επισήμανε την πρόβλεψη του προϋπολογισμού για μεγαλύτερη αύξηση του ποσού για τα ΚΑΠΗ.

Προσθέτουμε τη σημαντικότατη βούληση της Δημάρχου ότι το ΚΑΠΗ πέραν του εθελοντισμού πρέπει και θα στελεχωθεί με υπαλλήλους που θα πληρώνει ο Δήμος.

Ακολούθησε διασκέδαση με φαγητά, ποτά, ζωντανή μουσική με τραγούδια του τόπου μας και χορούς από το χορευτικό τμήμα του ΚΑΠΗ και από τα μέλη και τους φίλους.

Μετά την είδηση της Δημάρχου για στελέχωση του ΚΑΠΗ από υπαλλήλους του Δήμου, η μεγάλη πρόταση ήρθε από τον Πρόεδρο Γιάννη Ζώη, ο οποίος ζήτησε την εγκατάσταση ραδιοφωνικού σταθμού στην Πεντέλη. Πρότεινε σχετικά, τη μετεγκατάσταση του ραδιοφωνικού σταθμού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, ο οποίος θα εκπέμπει ένα 4ωρο μόνο για τη Συνομοσπονδία και όλες τις υπόλοιπες ώρες για την Πεντέλη, αφιερωμένες στον Πολιτισμό, χωρίς πολιτικές, κομματικές σκοπιμότητες. Η απάντηση της Δημάρχου ήταν: “Καλοδεχούμενος”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι Αντιδήμαρχοι: Νατάσσα Κοσμοπούλου, Άντα Μπούσουλα-Χάνου, Άγγελος Παλαιοδήμος, Βλάσσης Σιώμος, ο γ.γ του Δήμου Πεντέλης Γιώργος Καρβουνάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Πολίτη, Μιχάλης Κολιός, Γκλέτσα Ελένη, Θέκλα Μαντέλη, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο Πρόεδρος της Δ.Κ Μελισσίων και επικεφαλής των ΚΑΠΗ του Δήμου Νίκος Δροσάτος, η Πρόεδρος της Δ.Κ Πεντέλης Σουτάδη Καπράλου Χρυσούλα κ.ά.

Την εορτή τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία του και ο γιατρός Γεώργιος Τάουϊλ (ψυχίατρος, νευρολόγος, παθολόγος) με τη σύζυγό του Ελευθερία Τσάκαλου-Τάουϊλ.

Γιάννης Μπολέτης